Clătite de post cu lapte de soia, fine și delicioase
O alternativă delicioasă și sănătoasă la clătitele tradiționale, fiind pregătite fără ouă, lapte sau alte produse de origine animală. Acestea sunt pline de arome și se pot umple cu diferite gemuri, nuci sau fructe proaspete pentru un mic dejun.
Ingrediente
- 200 g făină albă
- 2 lingurițe praf de copt
- 1 lingură zahăr
- 1 praf de sare
- 350 ml lapte de soia
- 2 linguri ulei vegetal
- Esență de vanilie opțional
Ultimele broșuri
Procedura
Într-un castron, amestecați făina, praful de copt, zahărul și sarea.
Sursa :: Youtube
Adăugați treptat laptele de soia și amestecați până când obțineți un aluat omogen și fără cocoloașe.
Adăugați uleiul vegetal și esența de vanilie, dacă doriți, și amestecați din nou.
Lăsați aluatul să se odihnească timp de 10-15 minute.
Încingeți o tigaie antiaderentă la foc mediu și ungeți-o cu ulei vegetal.
Sursa :: Youtube
Cu ajutorul unei polonic de supă, turnați aluatul în tigaie și răspândiți-l într-un strat subțire.
Sursa :: Youtube
Gatiti clatitele timp de 1-2 minute pe fiecare parte sau pana devin aurii.
Serviți clătitele cu sirop de arțar, gem de fructe sau fructe proaspete.
Sursa :: Youtube