PUBLICITATE

Sursa :: pixelshot from Canva

Clătite de tortilla

O rețetă simplă, rapidă, cu ajutorul căreia puteți face cu ușurință clătite de tortilla delicioase.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
8
  • 3 ochelari făină de grâu Adăugat la
  • 1 sticlă Apă caldă Adăugat la
  • 14 ochelari Ulei vegetal Adăugat la
  • 1 linguriță Săruri Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

60 min.
1. Pasul

Într-un castron mare, combinați făina și sarea.

2. Pasul

Apoi se adaugă uleiul vegetal și se amestecă.

3. Pasul

Acum adăugați încet apa caldă, amestecând energic. Din experiență, recomand să adăugați apa treptat și nu deodată, pentru ca aluatul să nu fie prea lichid.

4. Pasul

Când ingredientele încep să se unească, se transferă aluatul pe o planșetă de patiserie și se frământă timp de aproximativ 10 minute până când devine neted și elastic. Dacă aluatul este lipicios, adăugați mai multă făină.

5. Pasul

Se acoperă aluatul cu o cârpă și se lasă să se odihnească timp de 15 minute.

6. Pasul

Se împarte aluatul în 8 părți egale. Se întinde fiecare parte într-un cerc subțire cu diametrul de aproximativ 20 cm. Știu din experiență că, cu cât prăjiturile sunt mai subțiri, cu atât au un gust mai bun.

7. Pasul

Într-o tigaie uscată, la foc mediu, se prăjește fiecare clătită timp de aproximativ 1-2 minute pe fiecare parte, până se rumenește. Aveți grijă să nu uscați prea mult clătitele în tigaie, deoarece pot deveni tari.

8. Pasul

Serviți clătitele de tortilla gata preparate calde.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou