Sursa :: Timolina from Canva
Coapse de pui prăjite pe legume
Coapse de pui simplu și gustos prăjite la cuptor pe legume, pe care le ai pe masă într-o oră.
Ingrediente
- 4 bucată Coapse de pui
- 1 bucată dovlecei
- 2 bucată Morcovi
- 1 bucată Ardei
- 1 bucată The Onion
- 4 cuișoare Usturoi
- sare și piper negru
- ulei
- Ierburi aromatice după gust (busuioc, oregano)
Ultimele broșuri
Procedura
Se condimentează coapsele de pui cu sare și piper și se ung cu ulei. Prăjiți-le într-o tigaie, astfel încât suprafața să se rumenească ușor. Astfel, carnea va căpăta o culoare aurie și o crocantă frumoasă.
Apoi transferați coapsele de pui într-o tavă de copt. Curățați legumele, tăiați-le în bucăți mai mici și adăugați-le la carne.
Se adaugă usturoiul curățat și tocat. Se presară cu ierburi aromatice, sare și piper după gust.
Se acoperă vasul de copt și se introduce în cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Se coace timp de aproximativ 40 de minute. În timpul coacerii, puteți unge coapsele de pui cu puțină apă sau bulion pentru a menține carnea uscată. Eu fac acest lucru după aproximativ 20 de minute de coacere.
Serviți coapsele de pui finite pe legume cu orez sau cartofi copți, de exemplu.