Sursa :: FB: Varíme a Pečieme s Ljukom
Cotlet de porc la cuptor cu varză și găluște
O rețetă tradițională slovacă ce va încânta orice iubitor de bucătărie casnică.
Ingrediente
Cotlet
- 1 kg gât
- 4 linguri ulei
- 1 bucată The Onion
- 2 ks usturoi
- 1 linguriță piper negru măcinat
- 1 linguriță Sare
Varza
- 1 ks verza
- 1 linguriță oțet de cidru de mere
- 1 linguriță zahăr
Ultimele broșuri
Procedura
Încălziți cuptorul la 180°C. În timp ce cuptorul se încălzește, încingeți 2 linguri de ulei într-o tigaie, pe foc mediu. Adăugați carnea de porc și prăjiți-o pe toate părțile până se rumenește.
Adăugați ceapa și usturoiul tocate și prăjiți-le până când devin moi și auriu. Presărați cu sare și condimente.
Transferați pieptul de pui și ceapa în tava de copt și coaceți-le în cuptor aproximativ 1 oră și 30 de minute, sau până când carnea este complet moale.
În timp ce cotletul se coace, începeți să pregătiți varza. Tăiați varza în benzi subțiri.
Într-o oală, la foc mediu, topiți 2 linguri de unt. Adăugați varză și prăjiți până devine moale și auriu. Adăugați zahărul și oțetul și prăjiți-l pentru încă câteva minute.