PUBLICITATE

Sursa :: Pixabay: congerdesign

Cum să faci Falafel Vegan sănătos

Cu năut ca ingredient principal, aceste falafels nu sunt doar sățioase, ci și ieftine, rapid de făcut și delicioase!

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4
  • 1 conservă De năut (scurs și clătit) Adăugat la
  • 1 Ceapă medie (tocată mărunt) Adăugat la
  • 2 cuișoare De usturoi (tocat mărunt) Adăugat la
  • O mână de pătrunjel proaspăt (tocat mărunt) Adăugat la
  • 1 linguriță De chimen Adăugat la
  • sare și piper după gust Adăugat la
  • 212 lingură de făină Adăugat la
  • ulei pentru prăjit Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

30 min.
1. Pasul

Începeți prin a zdrobi năutul într-un castron mare. Am descoperit că o furculiță funcționează perfect pentru această sarcină, deși un robot de bucătărie va fi de asemenea bun, în funcție de cât de netezi sau bucăți preferi falafels.

2. Pasul

Se adaugă ceapa tocată mărunt, usturoiul tocat mărunt și pătrunjelul tocat. Este foarte important să le tocați mărunt, deoarece bucățile mari pot face ca falafels să se destrame la prăjire.

3. Pasul

Adăugați condimentele - chimen, sare și piper. Nu ezitați să ajustați cantitățile în funcție de gustul dumneavoastră. Mie personal îmi place un strop de chimen pentru a da falafels-ului meu acea aromă distinctă din Orientul Mijlociu.

4. Pasul

Se adaugă treptat făina, folosindu-se ca liant pentru amestec. În funcție de umiditatea năutului, poate fi necesar să ajustați cantitatea de făină folosită. Eu de obicei încep cu 2 linguri și mai adaug dacă este nevoie.

5. Pasul

Se modelează amestecul în chiftele mici. Dacă vi se pare că amestecul este prea lipicios, umeziți-vă mâinile cu puțină apă. Aceasta face procesul de modelare mai ușor și mai curat.

6. Pasul

Se încălzește uleiul într-o tigaie la foc mediu. Prăjiți falafels până când sunt aurii pe ambele părți, de obicei în jur de 3-5 minute pe fiecare parte. Asigurați-vă că uleiul este fierbinte, dar nu prea fierbinte, pentru a preveni ca falafels să se ardă.

7. Pasul

Serviți falafels cu o salată sau în pâine pita cu un dressing de casă cu tahini.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou