PUBLICITATE

Sursa :: Pixabay

Cum se face untul de arahide cremos și neted

Mirosul de alune proaspăt prăjite care se ridică din bucătărie este una dintre cele mai simple plăceri din lumea mea culinară. Am petrecut nenumărate ore exersând și perfecționând această rețetă de la zero, întotdeauna a meritat, deoarece rezultatul final este un unt de arahide bogat, sănătos și foarte cremos. Fără aditivi și zaharuri inutile prezente în mărcile comerciale, acest unt de arahide făcut în casă este o alternativă mai sănătoasă și la fel de delicioasă.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
1
  • 2 căni De alune fără coajă nesărate Adăugat la
  • 112 tbls Ulei de arahide (sau orice ulei cu aromă ușoară, cum ar fi canola) Adăugat la
  • Un vârf de cuțit de sare, după gust, opțional Adăugat la
  • 112 tbls Miere sau sirop de arțar, opțional Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

25 min.
1. Pasul

Începeți prin a preîncălzi cuptorul la 175°C (350°F). Răspândiți uniform alunele pe o foaie de copt. Păstrarea lor într-un singur strat le ajută să se prăjească uniform.

2. Pasul

Prăjiți alunele în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 10 minute sau până când devin aurii și aromate. Este important să le supravegheați în timpul acestui proces, deoarece fiecare cuptor este unic, iar acestea se pot arde rapid.

3. Pasul

După ce sunt bine prăjite, se lasă să se răcească puțin. Alunele trebuie să fie călduțe, nu fierbinți. Acest lucru este crucial, deoarece prea multă căldură poate face ca uleiul să se separe prea repede în timpul procesului de mixare, afectând omogenitatea untului.

4. Pasul

Acum, să trecem la faza de amestecare. Pentru un unt de arahide în bucăți, rezervați aproximativ 1/4 cană de alune. Transferați restul într-un blender puternic sau într-un robot de bucătărie. Procesează-le timp de 1 minut și apoi răzuiește pereții bolului.

5. Pasul

Continuați procesarea în timp ce adăugați încet uleiul. Începeți cu 1 lingură și apoi adăugați mai mult dacă este necesar. Alunele vor trece de la firimituri la o bilă uscată și la o consistență cremoasă de unt de arahide. Adăugați un vârf de cuțit de sare și îndulcitor dacă doriți. Aici poate străluci gustul tău personal! Poți ajusta cremozitatea, sărarea și dulceața după bunul tău plac. Dacă doriți o versiune crocantă, acum este momentul să dați pulsul în acele alune rezervate.

6. Pasul

Transferați untul de arahide făcut în casă într-un borcan ermetic, acesta se păstrează proaspăt la temperatura camerei timp de două săptămâni. Dar, sincer, al meu nu a rezistat niciodată atât de mult, deoarece pare să ajungă în smoothie-uri, peste pâine prăjită și, de cele mai multe ori, direct în gură, cu lingura!

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou