PUBLICITATE

Sursa :: Pixabay

Cum se prepară ouăle cu unt pe pâine prăjită

Căutați o rețetă simplă, dar delicioasă pentru micul dejun sau brunch? Încearcă ouăle noastre sparte! Acestea sunt ouă fierte tari pasate cu un amestec aromat de unt și acoperite cu arpagic, perfecte pentru a fi servite pe pâine prăjită. Sunt incredibil de ușor de preparat și vor fi un succes pentru întreaga familie.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4
  • 8 mare ouă Adăugat la
  • 4 tbls De unt nesărat, la temperatura camerei Adăugat la
  • 14 ceașcă De arpagic proaspăt tocat Adăugat la
  • Sare și piper, după gust Adăugat la
  • 4 felii De pâine rustică, prăjită Adăugat la
  • Arpagic suplimentar pentru garnitură Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

20 min.
1. Pasul

Se pun ouăle într-un vas mare și se acoperă cu apă rece cu 2,5 cm. Aduceți la fierbere la foc mediu-mare. După ce a dat în clocot, acoperiți oala și luați-o de pe foc. Lăsați ouăle să stea în apa fierbinte timp de 9 minute.

2. Pasul

După 9 minute, scurgeți apa fierbinte din oală și umpleți-o cu apă rece. Lăsați ouăle să se răcească în apă timp de aproximativ 10 minute.

3. Pasul

Se decojesc ouăle și se așează fiecare într-un castron.

4. Pasul

Folosiți o furculiță pentru a sparge ouăle în bucăți, dar nu amestecați prea mult. Vreți să aveți totuși niște bucăți frumoase și mărunte de ou.

5. Pasul

Într-un castron separat, se combină untul și arpagic tocat. Se condimentează cu sare și piper.

6. Pasul

Adăugați amestecul de unt la ouă și amestecați ușor până când totul este combinat. Ajustați condimentele dacă este necesar.

7. Pasul

Se pune o cantitate generoasă de ouă zdrobite pe fiecare felie de pâine prăjită. Se ornează cu arpagic suplimentar.

8. Pasul

Serviți ouăle sparte calde sau la temperatura camerei.

Rețete similare

Ouă franțuzești perfecte în ghiveci Oeufs en Cocotte

Ouăle în ghiveci sunt un fel de mâncare clasic francez, care este atât elegant, cât și ușor de preparat. Această rețetă prezintă cremozitatea ouălor proaspete gătite în baie de apă cu un amestec de brânză, smântână și adaosuri la alegere, cum ar fi șuncă, ierburi sau spanac. Este un fel de mâncare incredibil de satisfăcător care este perfect pentru micul dejun, brunch sau chiar o cină ușoară.
Denisa_Roxana
Denisa_Roxana
Previzualizare rețetă Ouă umplute delicioase în mai puțin de 10 minute!
Videorecetă

Ouă umplute delicioase în mai puțin de 10 minute!

Ouăle umplute sunt perfecte pentru o gustare rapidă sau o masă ușoară, iar prepararea lor este extrem de simplă și rapidă. Cu o textură cremoasă și o aromă delicioasă, vor fi cu siguranță un succes la orice ocazie!

Clătite sănătoase și pufoase din hrișcă de hrișcă

Aceste clătite sunt perfecte pentru un mic dejun consistent sau pentru un brunch de weekend și sunt întotdeauna pe placul mulțimii.

Omletă de brânză de capră cu ierburi proaspete

Gustul picant al brânzei de capră completează perfect ouăle pufoase și ierburile proaspete, făcând din acest fel de mâncare un deliciu bine închegat, fără a mai menționa că este nutritiv.
Andrei_Renita
Andrei_Renita
Previzualizare rețetă Shakshuka (ouă poșate în sos de roșii)
Videorecetă

Shakshuka (ouă poșate în sos de roșii)

Shakshuka este o mâncare nord-africană și din Orientul Mijlociu, care constă în ouă poșate într-un sos de roșii fiert la foc mic cu mirodenii. Este ușor, sănătos și se prepară în mai puțin de 30 de minute.

Fulgi de ovăz cu zmeură

Acest terci de ovăz cu zmeură este modul meu preferat de a începe ziua cu energie. Îl prepar întotdeauna când simt că am nevoie de un plus de energie. Zmeura nu adaugă doar aromă, ci și vitamine, iar fulgii de ovăz sunt o sursă de fibre pentru o sațietate de lungă durată.
Denisa_Roxana
Denisa_Roxana
Previzualizare rețetă Clătite pufoase - Deliciul dimineții!
Videorecetă

Clătite pufoase - Deliciul dimineții!

Clătitele pufoase sunt un clasic al micului dejun, perfecte pentru a începe ziua cu energie și bună dispoziție. Această rețetă este extra pufoasă și ușor de preparat și va fi cu siguranță un hit la micul dejun.

Brânză paneer indiană paneer de casă

De ani de zile îmi fac singură brânza paneer. Aceasta este o rețetă simplă, care nu necesită ingrediente sau echipamente speciale. De-a lungul timpului, am învățat că cheia succesului este nivelul de căldură și timpul de repaus. Îmi place să folosesc această brânză în diverse feluri de mâncare indiană, cum ar fi paneer tikka masala și palak paneer, dar poate fi savurată și ca atare sau folosită în sandvișuri.

Rețete similare

Ouă franțuzești perfecte în ghiveci Oeufs en Cocotte

Ouăle în ghiveci sunt un fel de mâncare clasic francez, care este atât elegant, cât și ușor de preparat. Această rețetă prezintă cremozitatea ouălor proaspete gătite în baie de apă cu un amestec de brânză, smântână și adaosuri la alegere, cum ar fi șuncă, ierburi sau spanac. Este un fel de mâncare incredibil de satisfăcător care este perfect pentru micul dejun, brunch sau chiar o cină ușoară.
Denisa_Roxana
Denisa_Roxana
Previzualizare rețetă Ouă umplute delicioase în mai puțin de 10 minute!
Videorecetă

Ouă umplute delicioase în mai puțin de 10 minute!

Ouăle umplute sunt perfecte pentru o gustare rapidă sau o masă ușoară, iar prepararea lor este extrem de simplă și rapidă. Cu o textură cremoasă și o aromă delicioasă, vor fi cu siguranță un succes la orice ocazie!

Clătite sănătoase și pufoase din hrișcă de hrișcă

Aceste clătite sunt perfecte pentru un mic dejun consistent sau pentru un brunch de weekend și sunt întotdeauna pe placul mulțimii.

Omletă de brânză de capră cu ierburi proaspete

Gustul picant al brânzei de capră completează perfect ouăle pufoase și ierburile proaspete, făcând din acest fel de mâncare un deliciu bine închegat, fără a mai menționa că este nutritiv.
Andrei_Renita
Andrei_Renita
Previzualizare rețetă Shakshuka (ouă poșate în sos de roșii)
Videorecetă

Shakshuka (ouă poșate în sos de roșii)

Shakshuka este o mâncare nord-africană și din Orientul Mijlociu, care constă în ouă poșate într-un sos de roșii fiert la foc mic cu mirodenii. Este ușor, sănătos și se prepară în mai puțin de 30 de minute.

Fulgi de ovăz cu zmeură

Acest terci de ovăz cu zmeură este modul meu preferat de a începe ziua cu energie. Îl prepar întotdeauna când simt că am nevoie de un plus de energie. Zmeura nu adaugă doar aromă, ci și vitamine, iar fulgii de ovăz sunt o sursă de fibre pentru o sațietate de lungă durată.
Denisa_Roxana
Denisa_Roxana
Previzualizare rețetă Clătite pufoase - Deliciul dimineții!
Videorecetă

Clătite pufoase - Deliciul dimineții!

Clătitele pufoase sunt un clasic al micului dejun, perfecte pentru a începe ziua cu energie și bună dispoziție. Această rețetă este extra pufoasă și ușor de preparat și va fi cu siguranță un hit la micul dejun.

Brânză paneer indiană paneer de casă

De ani de zile îmi fac singură brânza paneer. Aceasta este o rețetă simplă, care nu necesită ingrediente sau echipamente speciale. De-a lungul timpului, am învățat că cheia succesului este nivelul de căldură și timpul de repaus. Îmi place să folosesc această brânză în diverse feluri de mâncare indiană, cum ar fi paneer tikka masala și palak paneer, dar poate fi savurată și ca atare sau folosită în sandvișuri.

Reels

Nou