PUBLICITATE

Sursa :: Pixabay

Cum se prepară ouăle cu unt pe pâine prăjită

Căutați o rețetă simplă, dar delicioasă pentru micul dejun sau brunch? Încearcă ouăle noastre sparte! Acestea sunt ouă fierte tari pasate cu un amestec aromat de unt și acoperite cu arpagic, perfecte pentru a fi servite pe pâine prăjită. Sunt incredibil de ușor de preparat și vor fi un succes pentru întreaga familie.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4
  • 8 mare ouă Adăugat la
  • 4 tbls De unt nesărat, la temperatura camerei Adăugat la
  • 14 ceașcă De arpagic proaspăt tocat Adăugat la
  • Sare și piper, după gust Adăugat la
  • 4 felii De pâine rustică, prăjită Adăugat la
  • Arpagic suplimentar pentru garnitură Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

20 min.
1. Pasul

Se pun ouăle într-un vas mare și se acoperă cu apă rece cu 2,5 cm. Aduceți la fierbere la foc mediu-mare. După ce a dat în clocot, acoperiți oala și luați-o de pe foc. Lăsați ouăle să stea în apa fierbinte timp de 9 minute.

2. Pasul

După 9 minute, scurgeți apa fierbinte din oală și umpleți-o cu apă rece. Lăsați ouăle să se răcească în apă timp de aproximativ 10 minute.

3. Pasul

Se decojesc ouăle și se așează fiecare într-un castron.

4. Pasul

Folosiți o furculiță pentru a sparge ouăle în bucăți, dar nu amestecați prea mult. Vreți să aveți totuși niște bucăți frumoase și mărunte de ou.

5. Pasul

Într-un castron separat, se combină untul și arpagic tocat. Se condimentează cu sare și piper.

6. Pasul

Adăugați amestecul de unt la ouă și amestecați ușor până când totul este combinat. Ajustați condimentele dacă este necesar.

7. Pasul

Se pune o cantitate generoasă de ouă zdrobite pe fiecare felie de pâine prăjită. Se ornează cu arpagic suplimentar.

8. Pasul

Serviți ouăle sparte calde sau la temperatura camerei.

Reels

Nou