PUBLICITATE

Sursa :: Lilechka75 for Getty Images

Desert de lichior de ouă ca tiramisu

Această rețetă este una dintre preferatele mele absolute și o specialitate de desert german prin excelență. Atunci când vreau să răsfăț musafirii sau pur și simplu să pregătesc un răsfăț dulce pentru mine și familia mea, acest desert ușor și pufos cu lichior de ouă este întotdeauna un succes. Este cremos, ușor, iar aroma lichiorului de ouă îi dă o notă unică, asemănătoare cu cea a tiramisu.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
5
  • 6 gălbenuș Adăugat la
  • 200 g zahăr Adăugat la
  • 1 Pachet Zahăr vanilat Adăugat la
  • 250 g mascarpone Adăugat la
  • 200 ml Lichior de ouă Adăugat la
  • 300 g Ladyfingers Adăugat la
  • 2 Lingură Cacao, pentru presărat Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

15 min.
1. Pasul

Pentru a pregăti desertul cu lichior de ouă, mai întâi se bat gălbenușurile cu zahărul și zahărul vanilat până devin spumoase. Asigurați-vă că zahărul este complet dizolvat, altfel desertul dumneavoastră ar putea deveni cristalin.

2. Pasul

Se încorporează mascarpone în amestecul de gălbenușuri de ou. Trebuie să o încorporați foarte bine, astfel încât să nu existe cocoloașe. Dacă doriți, puteți folosi aici și un mixer de mână.

3. Pasul

Acum adăugați lichiorul de ouă în amestec și amestecați din nou bine. Lichiorul de ouă dă acestui desert aroma sa unică.

4. Pasul

Acum este timpul pentru degetele de burete. Așezați un strat de bureți într-o tavă de copt. Dacă nu se potrivesc perfect, nu-i nimic. Puteți pur și simplu să le aplatizați.

5. Pasul

Apoi se toarnă un strat de cremă de lichior de ouă peste biscuiți. Repetați acești pași până la epuizarea ingredientelor. Asigurați-vă că la final aveți un strat de cremă.

6. Pasul

Lăsați desertul la frigider cel puțin 2 ore înainte de a-l servi. E greu să aștepți, dar merită!

7. Pasul

Chiar înainte de a servi, presărați desertul de lichior de ouă cu cacao. Aceasta nu numai că oferă desertului dvs. un aspect frumos, dar și o aromă ușoară și delicioasă de ciocolată.

8. Pasul

Și desertul tău cu lichior de ouă este gata! Îți promit că vei dori să îl faci din nou și din nou.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou