Éclairs cu cremă de caramel și pralină de alune de pădure
Perfect😍
Ingrediente
Ingrediente
- 160 g făină albă
- 120 g Apă
- 120 g Lapte
- 100 g Unt
- Pinch Unealte
- 20 g Zahăr
- 220 g Ouă aproximativ patru bucăți M
Crem ușor de caramel
- 200 g Zahăr
- 500 ml Frisca batuta cu 40 la suta
Pralina cu nucă de cocos
- 250 g Nuci de alun
- 250 g Zahăr cristal
Ciocolată deasupra
- 100 g De ciocolată caramel Callebaut sau lapte
- 50 ml Frișcă bătută
Ultimele broșuri
Procedura
Praline de alune: Punem alunele pe hartie de copt si le introducem in cuptorul preincalzit la 160 ° - timp de 15 minute. Inca fierbinte, le indepartam coaja cu ajutorul unui prosop. Am reusit partial, dar asta nu-i scade din gust.
Caramelizăm zahărul și adăugăm nuci în el fierbinte, amestecăm. Îl oprim și îl turnăm înapoi, pe hârtie de copt. Lăsăm să se răcească. Se toarnă într-un tocător și se amestecă într-o pastă fină. Prin mixare, se încălzește, așa că pasta devine mai lichidă, mai fină. 🌰🌰🌰
Pralina o mutăm în pahar și o păstrăm în frigider.
Éclairs:
În oală punem apă, lapte, unt, zahăr, un vârf de sare. Aducem la fierbere, adăugăm făina și amestecăm aluatul compact și coacem aprox. 12 minute. Transferăm aluatul într-un bol în care vom bate ouăle și lăsăm să se răcească. În aluatul răcit adăugăm treptat ouăle și mixăm. Transferăm aluatul într-un poș de patiserie. Pulverizăm pe tava cu hârtie de copt, linii (aproximativ 2 cm grosime și 10 cm lungime). Ar trebui să fie aproximativ 15 (depinde de grosimea și lungimea pe care o pulverizăm, mi-a ieșit mai multe). Pulverizăm cu zahăr pudră. Lăsăm să se odihnească încă 30 de minute și coacem la 180 ° timp de 30-40 de minute, până când devine auriu.
Cremă de caramel: lăsăm zahărul să se caramelizări, apoi adăugăm 200 ml smântână. Fierbem pentru a permite caramelului să se amestece cu smântâna. Lăsăm să se răcească complet.
După răcire, batem cu restul de friscă (300 ml), într-o cremă netedă.
Lăsăm eclerele să se răcească. Crema de caramel și pralina de alune le punem în pungi și umplem cu un vârf îngust. Întâi puțină pralină, apoi crema de caramel.
Topim ciocolata cu frisca si inmuiem fiecare ecler in ea.
Finalizăm cu restul de cremă sau cu alune de pădure.
Poftă bună 🤎🌰