PUBLICITATE
Éclairs cu cremă de caramel și pralină de alune de pădure

Éclairs cu cremă de caramel și pralină de alune de pădure

Perfect😍

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
15

Ingrediente

  • 160 g făină albă Adăugat la
  • 120 g Apă Adăugat la
  • 120 g Lapte Adăugat la
  • 100 g Unt Adăugat la
  • Pinch Unealte Adăugat la
  • 20 g Zahăr Adăugat la
  • 220 g Ouă aproximativ patru bucăți M Adăugat la

Crem ușor de caramel

  • 200 g Zahăr Adăugat la
  • 500 ml Frisca batuta cu 40 la suta Adăugat la

Pralina cu nucă de cocos

  • 250 g Nuci de alun Adăugat la
  • 250 g Zahăr cristal Adăugat la

Ciocolată deasupra

  • 100 g De ciocolată caramel Callebaut sau lapte Adăugat la
  • 50 ml Frișcă bătută Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

60 min.
1. Pasul

Praline de alune: Punem alunele pe hartie de copt si le introducem in cuptorul preincalzit la 160 ° - timp de 15 minute. Inca fierbinte, le indepartam coaja cu ajutorul unui prosop. Am reusit partial, dar asta nu-i scade din gust.

2. Pasul

Caramelizăm zahărul și adăugăm nuci în el fierbinte, amestecăm. Îl oprim și îl turnăm înapoi, pe hârtie de copt. Lăsăm să se răcească. Se toarnă într-un tocător și se amestecă într-o pastă fină. Prin mixare, se încălzește, așa că pasta devine mai lichidă, mai fină. 🌰🌰🌰

3. Pasul

Pralina o mutăm în pahar și o păstrăm în frigider.

4. Pasul

Éclairs:

5. Pasul

În oală punem apă, lapte, unt, zahăr, un vârf de sare. Aducem la fierbere, adăugăm făina și amestecăm aluatul compact și coacem aprox. 12 minute. Transferăm aluatul într-un bol în care vom bate ouăle și lăsăm să se răcească. În aluatul răcit adăugăm treptat ouăle și mixăm. Transferăm aluatul într-un poș de patiserie. Pulverizăm pe tava cu hârtie de copt, linii (aproximativ 2 cm grosime și 10 cm lungime). Ar trebui să fie aproximativ 15 (depinde de grosimea și lungimea pe care o pulverizăm, mi-a ieșit mai multe). Pulverizăm cu zahăr pudră. Lăsăm să se odihnească încă 30 de minute și coacem la 180 ° timp de 30-40 de minute, până când devine auriu.

6. Pasul

Cremă de caramel: lăsăm zahărul să se caramelizări, apoi adăugăm 200 ml smântână. Fierbem pentru a permite caramelului să se amestece cu smântâna. Lăsăm să se răcească complet.

7. Pasul

După răcire, batem cu restul de friscă (300 ml), într-o cremă netedă.

8. Pasul

Lăsăm eclerele să se răcească. Crema de caramel și pralina de alune le punem în pungi și umplem cu un vârf îngust. Întâi puțină pralină, apoi crema de caramel.

9. Pasul

Topim ciocolata cu frisca si inmuiem fiecare ecler in ea.

10. Pasul

Finalizăm cu restul de cremă sau cu alune de pădure.

11. Pasul

Poftă bună 🤎🌰

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou