PUBLICITATE
Ecler la tava cu ciocolata si vanilie

Ecler la tava cu ciocolata si vanilie

Dacă îți place să impresionezi cu deserturile tale, atunci trebuie să încerci această rețetă de ecler la tavă cu un amestec delicios de ciocolată și vanilie. Această delicatesă franceză este perfectă pentru orice ocazie!

PUBLICITATE
TOP Deserturi - O combinație de arome căreia nu-i poți rezista! O selecție a celor mai populare aici!

Rețeta poate fi găsită în acest articol

TOP Deserturi - O combinație de arome căreia nu-i poți rezista! O selecție a celor mai populare aici!

Ingrediente

porții
10
  • 150 g unt Adăugat la
  • 250 ml apă Adăugat la
  • 150 g făină Adăugat la
  • 4 ou Adăugat la
  • 1 lingură zahăr Adăugat la
  • 1 praf de sare Adăugat la
  • 1 esență de vanilie Adăugat la
  • 200 ml frișcă lichidă Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

90 min.
1. Pasul

Preîncălzește cuptorul la 200 de grade și pregătește o tavă cu hârtie de copt. Într-un vas, adaugă apa, untul, zahărul, praful de sare și esența de vanilie și lasă-le să fiarbă.

Ecler la tava cu ciocolata si vanilie - pasul de preparare 1

Sursa :: Youtube

2. Pasul

Adaugă făina treptat, amestecând încontinuu, până când aluatul se desprinde de pe pereții vasului.

Ecler la tava cu ciocolata si vanilie - pasul de preparare 1

Sursa :: Youtube

3. Pasul

Ia vasul de pe foc și adaugă ouăle unul câte unul, amestecând bine după fiecare ou. Toarnă aluatul în tava pregătită și nivelază-l cu o spatulă umedă. Coace eclerul la cuptor timp de 25-30 de minute sau până când devine auriu și pufos și apoi lasă-l să se răcească complet.

Ecler la tava cu ciocolata si vanilie - pasul de preparare 1

Sursa :: Youtube

4. Pasul

Într-un alt vas, bate frișca lichidă până când devine pufoasă.

Ecler la tava cu ciocolata si vanilie - pasul de preparare 1

Sursa :: Youtube

5. Pasul

Scoate eclerul din tavă și taie-l în două pe orizontală. Adaugă frișca bătută pe primul strat și acoperă cu celălalt strat.

Ecler la tava cu ciocolata si vanilie - pasul de preparare 1

Sursa :: Youtube

6. Pasul

Lasă eclerul la frigider timp de 1-2 ore apoi servește și savurează cu zahăr pudră presărat deasupra!

Ecler la tava cu ciocolata si vanilie - pasul de preparare 1

Sursa :: Youtube

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou