Ecler la tava cu ciocolata si vanilie
Dacă îți place să impresionezi cu deserturile tale, atunci trebuie să încerci această rețetă de ecler la tavă cu un amestec delicios de ciocolată și vanilie. Această delicatesă franceză este perfectă pentru orice ocazie!
Ingrediente
- 150 g unt
- 250 ml apă
- 150 g făină
- 4 ou
- 1 lingură zahăr
- 1 praf de sare
- 1 esență de vanilie
- 200 ml frișcă lichidă
Ultimele broșuri
Procedura
Preîncălzește cuptorul la 200 de grade și pregătește o tavă cu hârtie de copt. Într-un vas, adaugă apa, untul, zahărul, praful de sare și esența de vanilie și lasă-le să fiarbă.
Sursa :: Youtube
Adaugă făina treptat, amestecând încontinuu, până când aluatul se desprinde de pe pereții vasului.
Sursa :: Youtube
Ia vasul de pe foc și adaugă ouăle unul câte unul, amestecând bine după fiecare ou. Toarnă aluatul în tava pregătită și nivelază-l cu o spatulă umedă. Coace eclerul la cuptor timp de 25-30 de minute sau până când devine auriu și pufos și apoi lasă-l să se răcească complet.
Sursa :: Youtube
Într-un alt vas, bate frișca lichidă până când devine pufoasă.
Sursa :: Youtube
Scoate eclerul din tavă și taie-l în două pe orizontală. Adaugă frișca bătută pe primul strat și acoperă cu celălalt strat.
Sursa :: Youtube
Lasă eclerul la frigider timp de 1-2 ore apoi servește și savurează cu zahăr pudră presărat deasupra!
Sursa :: Youtube