Fasole scazuta cu rosii de post
Fasolea scazuta cu rosii este un preparat delicios si sanatos, plin de vitamine si nutrienti esentiali. Este o alegere excelenta pentru o masa usoara si sanatoasa, dar plina de aroma si gust.
Ingrediente
- 500 g fasole verde
- 1 ceapă
- 2 căței usturoi
- 2 linguri ulei măsline
- 1 lingurita sare
- 1⁄2 lingurita piper negru
- 1 lingurita cimbru
- 1⁄2 lingurita boia dulce
- 400 g roșii
- 1 cana de apa
Ultimele broșuri
Procedura
Curata si spala fasolea verde, apoi indeparteaza capetele si taie fasolea in bucati de aproximativ 5cm.
Sursa :: Youtube
Incalzeste uleiul de masline intr-o tigaie mare si adauga ceapa tocata si usturoiul zdrobit. Soteaza timp de 2-3 minute pana cand ceapa devine moale.
Sursa :: Youtube
Adauga rosiile decojite si cana de apa, amestecand bine toate ingredientele. Las-o sa fiarba la foc mic, acoperind tigaia cu un capac timp de aproximativ 15-20 de minute sau pana cand fasolea este gatita si sosul scazut si gros.
Sursa :: Youtube
Serveste fasolea scazuta calda alaturi de garnitura preferata.
Sursa :: Youtube