PUBLICITATE

Sursa :: Natalikaevsti from Getty Images

Gem de mure și mere

Aceasta este o rețetă care funcționează în mod fiabil în fiecare an când vine timpul să culegem mure și mere. Gustul acestui gem este o adevărată răcoritoare pentru zilele de iarnă.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
10
  • 1 kg Aronia Adăugat la
  • 1 kg Mere Adăugat la
  • 112 kg Zahăr Adăugat la
  • 1 sticlă Ape Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

240 min.
1. Pasul

Se spală bine murele și merele, se îndepărtează tulpinile și cuiburile de semințe de pe mere. Vă sfătuiesc să folosiți un aragaz lent pentru a înmuia fructele - face întregul proces mult mai ușor.

2. Pasul

Se taie merele în bucăți mici, împreună cu coaja (aceasta adaugă o aromă minunată gemului).

3. Pasul

Se pun afinele și merele într-o oală mare, se adaugă apă și se fierb la foc mediu până când fructele se înmoaie și se formează o pulpă.

4. Pasul

După ce fructele sunt moi, se adaugă zahărul. Se amestecă totul și se mai fierbe încă aproximativ 2 ore, până când amestecul începe să se îngroașe. Întotdeauna recomand să amestecați constant pentru ca dulceața să nu se ardă pe fundul vasului.

5. Pasul

Se aduce la fierbere și se fierbe până când gemul începe să se îngroașe. Opriți focul și transferați gemul, încă fierbinte, în borcane și închideți-le ermetic.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou