PUBLICITATE

Sursa :: Haris Calkin from Getty Images

Jurnal de Crăciun

Rețetă pentru o ruladă gustoasă, care se mai numește și buștean de Crăciun.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
10

Pe drum:

  • 63 g Făină simplă Adăugat la
  • 30 g Cacao Adăugat la
  • 4 g Praf de copt Adăugat la
  • un vârf de cuțit de sare Adăugat la
  • 4 bucată ouă Adăugat la
  • 140 g Zahăr Adăugat la
  • 30 g Unt Adăugat la
  • Rom Adăugat la

Pentru crema interioară:

  • 112 linguri Pulbere de gelatină Adăugat la
  • 200 g Ciocolată albă Adăugat la

270 ml de frișcă

  • 6 linguri Nucă de cocos rasă Adăugat la

Pentru crema de exterior:

  • 250 g mascarpone Adăugat la
  • 6 linguri Nutelly Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

120 min.
1. Pasul

Preîncălziți cuptorul la 180°C, ungeți o tavă de copt cu unt și tapetați-o cu hârtie de copt.

2. Pasul

Adăugați făina simplă, pudra de cacao, praful de copt și sarea în castron și amestecați.

3. Pasul

Se topește untul într-o cratiță și se lasă să se răcească la temperatura camerei.

4. Pasul

Între timp, într-un alt castron, bateți ouăle și zahărul până când devin spumoase.

5. Pasul

Apoi se adaugă untul topit și se bate din nou.

6. Pasul

Treptat putem începe să adăugăm amestecul uscat. Se amestecă totul bine și se toarnă aluatul pe foaia de copt. Se dă la cuptor timp de 12 minute.

7. Pasul

În timp ce se coace, pregătiți o nouă foaie de hârtie pergament și presărați-o cu pudră de cacao.

8. Pasul

După ce s-a copt, se scoate aluatul din cuptor, se așteaptă aproximativ 3 minute și se răstoarnă pe o foaie de copt presărată cu pudră de cacao. Aproape imediat, se rulează aluatul cu hârtia nouă și se lasă deoparte. Se lasă să se răcească.

9. Pasul

Cremă - se dizolvă gelatina în 50 ml de apă rece și se lasă să se umfle.

10. Pasul

Într-un blender, se mixează ciocolata albă până când devine fină.

11. Pasul

Se încălzesc 200 ml de frișcă într-o cratiță mică, se adaugă gelatina și se lasă să se dizolve.

12. Pasul

După ce s-a topit, putem adăuga frișca în blender împreună cu ciocolata albă.

13. Pasul

Se amestecă până când ciocolata se topește.

14. Pasul

Se lasă crema să se odihnească într-un loc răcoros timp de cel puțin 1 oră.

15. Pasul

Bateți 70 ml de frișcă. La această frișcă se adaugă crema de ciocolată albă și nuca de cocos rasă, după ce s-a răcit.

16. Pasul

Se desface rulada de burete și se stropește cu rom.

17. Pasul

Se întinde crema de ciocolată albă cu nucă de cocos în mod egal din interior pe trei sferturi din foaie și se rulează din nou.

18. Pasul

Cremă de întins pe ruladă - se bate mascarpone și Nutella.

19. Pasul

Se întinde crema peste ruladă.

Rețete similare

Baumkuchenspitzen pentru Crăciun

Pentru mine, aceste minunate Baumkuchenspitzen fac parte din sezonul Crăciunului la fel de mult ca și bradul de Crăciun. Le-am făcut de nenumărate ori și de fiecare dată este o mică sărbătoare să vezi cum iese la iveală, strat după strat, prăjitura aurie și parfumată. Cu ajutorul procedeului meu și cu puțină răbdare, cu siguranță veți reuși să obțineți aceste delicioase Baumkuchenspitzen.

Inimioarele Žerbo

Un desert rapid, care nu necesită coacere, realizat din câteva ingrediente. Nu am folosit deloc îndulcitori, dar dacă vi se pare prea puțin dulce, puteți să reduceți din cantitatea de gem și să adăugați puțină miere de calitate.

Tort de panettone de ciocolată de Crăciun

Prăjitură tradițională italiană panettone de Crăciun cu ciocolată. Este nevoie de ceva mai mult timp pentru a fi preparat din cauza creșterii, dar rezultatul merită.

Mousse de turtă dulce cu zmeură

Mousse-ul de turtă dulce cu zmeură este un desert excepțional, care se bucură întotdeauna de aprecierea oaspeților mei, mai ales în perioada Crăciunului. Impresionează prin gustul său aromat unic și prin echilibrul perfect între dulceață, prospețime și condimente. Și, cel mai bun lucru, este o joacă de copii să îl prepari! O spumă de ciocolată este combinată cu zmeură și miez de turtă dulce picantă.

Rețetă simplă de biscuiți de Crăciun

Această rețetă simplă de biscuiți de Crăciun este recomandarea mea personală pentru dulcele sezon festiv. De-a lungul anilor, am făcut-o de mai multe ori în bucătăria mea și s-a dovedit a fi o preferată absolută - pentru mine și pentru oricine a avut plăcerea de a o încerca. Ingredientele sunt ușor de găsit, iar manipularea este ușor de stăpânit chiar și pentru începătorii în ale coacerii.

Napolitane de turtă dulce de Crăciun

Aceasta este o rețetă de turtă dulce cu napolitane pe care o fac în fiecare an de Crăciun pentru familia și prietenii mei. Încă îmi amintesc zilele confortabile de iarnă când stăteam în bucătărie cu bunica mea pentru a coace aceste delicioase prăjituri de turtă dulce. Turta dulce pe napolitane ca la Nürnberg este ușor de copt și are un gust aromat și delicios.

Biscuiți tradiționali de Crăciun pentru a tăia

Această rețetă este de mulți ani unul dintre ritualurile noastre fixe din timpul Adventului. În fiecare an, ne adunăm în familie și coacem împreună acești biscuiți delicioși și untiți. Sunt ușor de preparat, iar aroma care se răspândește în casă este pur și simplu divină. Fie că îi oferiți cadou, fie că îi mâncați singuri, acești biscuiți fac sezonul Crăciunului și mai festiv!

Coacerea biscuiților cu budincă de Crăciun

Acești biscuiți delicioși cu budincă sunt moi și delicati și sunt făcuți cu budincă de vanilie sau ciocolată. Ei sunt perfecți pentru a fi împărțiți cu familia și prietenii în timpul sărbătorilor. Sunt ușor și rapid de preparat - cea mai bună rețetă pentru coptul de Crăciun.

Rețete similare

Baumkuchenspitzen pentru Crăciun

Pentru mine, aceste minunate Baumkuchenspitzen fac parte din sezonul Crăciunului la fel de mult ca și bradul de Crăciun. Le-am făcut de nenumărate ori și de fiecare dată este o mică sărbătoare să vezi cum iese la iveală, strat după strat, prăjitura aurie și parfumată. Cu ajutorul procedeului meu și cu puțină răbdare, cu siguranță veți reuși să obțineți aceste delicioase Baumkuchenspitzen.

Inimioarele Žerbo

Un desert rapid, care nu necesită coacere, realizat din câteva ingrediente. Nu am folosit deloc îndulcitori, dar dacă vi se pare prea puțin dulce, puteți să reduceți din cantitatea de gem și să adăugați puțină miere de calitate.

Tort de panettone de ciocolată de Crăciun

Prăjitură tradițională italiană panettone de Crăciun cu ciocolată. Este nevoie de ceva mai mult timp pentru a fi preparat din cauza creșterii, dar rezultatul merită.

Mousse de turtă dulce cu zmeură

Mousse-ul de turtă dulce cu zmeură este un desert excepțional, care se bucură întotdeauna de aprecierea oaspeților mei, mai ales în perioada Crăciunului. Impresionează prin gustul său aromat unic și prin echilibrul perfect între dulceață, prospețime și condimente. Și, cel mai bun lucru, este o joacă de copii să îl prepari! O spumă de ciocolată este combinată cu zmeură și miez de turtă dulce picantă.

Rețetă simplă de biscuiți de Crăciun

Această rețetă simplă de biscuiți de Crăciun este recomandarea mea personală pentru dulcele sezon festiv. De-a lungul anilor, am făcut-o de mai multe ori în bucătăria mea și s-a dovedit a fi o preferată absolută - pentru mine și pentru oricine a avut plăcerea de a o încerca. Ingredientele sunt ușor de găsit, iar manipularea este ușor de stăpânit chiar și pentru începătorii în ale coacerii.

Napolitane de turtă dulce de Crăciun

Aceasta este o rețetă de turtă dulce cu napolitane pe care o fac în fiecare an de Crăciun pentru familia și prietenii mei. Încă îmi amintesc zilele confortabile de iarnă când stăteam în bucătărie cu bunica mea pentru a coace aceste delicioase prăjituri de turtă dulce. Turta dulce pe napolitane ca la Nürnberg este ușor de copt și are un gust aromat și delicios.

Biscuiți tradiționali de Crăciun pentru a tăia

Această rețetă este de mulți ani unul dintre ritualurile noastre fixe din timpul Adventului. În fiecare an, ne adunăm în familie și coacem împreună acești biscuiți delicioși și untiți. Sunt ușor de preparat, iar aroma care se răspândește în casă este pur și simplu divină. Fie că îi oferiți cadou, fie că îi mâncați singuri, acești biscuiți fac sezonul Crăciunului și mai festiv!

Coacerea biscuiților cu budincă de Crăciun

Acești biscuiți delicioși cu budincă sunt moi și delicati și sunt făcuți cu budincă de vanilie sau ciocolată. Ei sunt perfecți pentru a fi împărțiți cu familia și prietenii în timpul sărbătorilor. Sunt ușor și rapid de preparat - cea mai bună rețetă pentru coptul de Crăciun.

Reels

Nou