PUBLICITATE

Sursa :: lauraag via iStockPhotos

Legume de praz în stilul bunicii

Această rețetă mi-a fost transmisă de iubita mea bunică. Ea pregătea întotdeauna legumele cu praz cu multă dragoste și devotament. Încă îmi amintesc aroma deosebită care plutea prin casă atunci când era în bucătărie și pregătea acest fel de mâncare delicioasă. De-a lungul anilor am perfecționat rețeta și este în continuare una dintre preferatele mele.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4
  • 1 kg Praz (Leek) Adăugat la
  • 2 ceapă Adăugat la
  • 2 căței de usturoi Adăugat la
  • 150 g unt Adăugat la
  • 1 l bulion de legume Adăugat la
  • 200 ml Cremă Adăugat la
  • Sare, piper și nucșoară Adăugat la
  • Opțional: cubulețe de bacon sau șuncă pentru ne-vegetarieni Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

50 min.
1. Pasul

Pentru rețeta de legume cu praz, mai întâi se spală și se curăță bine prazul. Vă recomand să tăiați frunzele de culoare verde închis, deoarece pot fi puțin dure. Apoi, tăiați restul de praz în inele.

2. Pasul

Se taie mărunt ceapa și cățeii de usturoi. Un cuțit ascuțit este indispensabil aici pentru a face treaba mai ușoară.

3. Pasul

În etapa următoare, încălzesc untul într-o tigaie mare și apoi adaug ceapa și usturoiul. Ar trebui să le prăjiți timp de aproximativ 5 minute, până când acestea sunt moi și fragede.

4. Pasul

Acum adaug prazul în tigaie și îl las să se prăjească timp de aproximativ 10 minute. Este important ca acesta să fie bine acoperit de unt pentru a dezvolta toată aroma.

5. Pasul

Apoi, torn în cratiță stocul de legume și las totul să fiarbă la foc mic timp de aproximativ 20 de minute. În acest timp, prazul devine frumos și moale și absoarbe aroma bulionului.

6. Pasul

La final, amestec smântâna și asezonez legumele cu sare, piper și nucșoară. Pentru cei care nu sunt vegetarieni, puteți adăuga bacon sau șuncă. Amestec totul bine și mai fierb la foc mic încă 5 minute.

7. Pasul

Voilà, legumele cu praz sunt gata de servit! Are un gust minunat ca garnitură cu carne sau pește și, bineînțeles, cu cartofi.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou