PUBLICITATE

Sursa :: Pixabay: isfara

Linzer fără ouă

Un sfat personal: puteți folosi mai multe tipuri de gem pentru a face linzerul mai colorat și mai gustos. Este foarte distractiv să coaceți linzer, mai ales când familia este împreună și toată lumea ajută la piure.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
20
  • 500 g făină Adăugat la
  • 300 g unt Adăugat la
  • 200 g zahăr de cofetărie Adăugat la
  • 1 pachet zahăr vanilat Adăugat la
  • 1 lămâie Coaja rasă Adăugat la
  • 2 gălbenușuri de ou Adăugat la
  • Dulceață (de piersici, prune, căpșuni) Adăugat la
  • După gust) Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

60 min.
1. Pasul

Primul pas este să scoți untul din frigider, astfel încât să fie la temperatura camerei când începi să faci aluatul. Acesta este un pas important, deoarece aluatul cu unt vine mai bine dacă untul nu este prea tare.

2. Pasul

Se pun toate ingredientele (cu excepția gemului) într-un castron și se amestecă. Dacă doriți, puteți folosi îndulcitor ras în loc de zahăr pudră.

3. Pasul

Formați bile cu aluatul, acoperiți-l și puneți-l la frigider timp de 30 de minute pentru a fi mai ușor de întins.

4. Pasul

Pe o suprafață presărată cu făină, se întinde aluatul până la o grosime de aproximativ 3-4 mm. Decupați prăjiturile cu o freză pentru căptușeală de diferite forme. Dacă nu aveți un tăietor de linzer, puteți folosi un pahar pentru a decupa formele, important este să obțineți la final două forme identice.

5. Pasul

Se așază bucățile de aluat pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și se coc în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 10-12 minute, până când capătă o culoare deschisă.

6. Pasul

Lăsați prăjiturile să se răcească după ce s-au copt, deoarece pot deveni fragile și se pot rupe când sunt fierbinți. Întindeți apoi gemul pe o jumătate de tort și așezați cealaltă jumătate deasupra.

Rețete similare

Brioșă de miere în formă de brad de Crăciun

O delicatesă de Crăciun dulce și delicioasă, care va deveni elementul central al reuniunilor de familie. Pregătește rețeta tradițională de brioșă de miere, apoi modelează aluatul în forma unui brad de Crăciun.

Rețeta de glazură pentru turta dulce

Aceasta este o rețetă tradițională de glazură pentru turta dulce, care aduce aspectul final strălucitor turtelor noastre de Crăciun. Este ușor de pregătit și are un gust minunat de dulce, complementând perfect turta dolce condimentată.
jest_ocami
jest_ocami
Previzualizare rețetă Desert de castane
Photorecipe

Desert de castane

Cheesecake de piure de castane cu blat de morcovi și portocale.

Plăcintă cu rubarbă și căpșuni

Un tort delicios și proaspăt de vară cu o combinație de căpșuni dulci și rubarbă acră. Acest tort este ideal pentru diverse sărbători, evenimente sau doar pentru cafea sau ceai.

Rețetă originală Pfeffernüsse

Ca adevărați gurmanzi de dulciuri în perioada Crăciunului, nu putem evita popularele nuci de turtă dulce. Această rețetă este folosită în familia mea de generații întregi și întotdeauna completează perfect întâlnirile noastre festive. Deși necesită ceva mai mult timp pentru preparare, răsplata este un gust și o aromă paradisiacă de Crăciun.

Napolitane de turtă dulce de Crăciun

Aceasta este o rețetă de turtă dulce cu napolitane pe care o fac în fiecare an de Crăciun pentru familia și prietenii mei. Încă îmi amintesc zilele confortabile de iarnă când stăteam în bucătărie cu bunica mea pentru a coace aceste delicioase prăjituri de turtă dulce. Turta dulce pe napolitane ca la Nürnberg este ușor de copt și are un gust aromat și delicios.

Cornulețe cu nuci

Cornulețele cu nuci sunt o delicatesă maghiară extrem de populară, care se prepară cu umplutură de nucă dulce și se presară cu zahăr pudră. În perioada Crăciunului, ne întâlnim cu ele destul de des. Acest desert moale și plăcut de dulce este alegerea perfectă dacă dorim un desert cu adevărat special, dar este, de asemenea, perfect și în timpul săptămânii, alături de o ceașcă de cafea.

Macaron cu mac

Un clasic francez cu un twist maghiar. Umplutura delicioasă de mac se harmonizează perfect cu coaja ușoară de macaron.

Rețete similare

Brioșă de miere în formă de brad de Crăciun

O delicatesă de Crăciun dulce și delicioasă, care va deveni elementul central al reuniunilor de familie. Pregătește rețeta tradițională de brioșă de miere, apoi modelează aluatul în forma unui brad de Crăciun.

Rețeta de glazură pentru turta dulce

Aceasta este o rețetă tradițională de glazură pentru turta dulce, care aduce aspectul final strălucitor turtelor noastre de Crăciun. Este ușor de pregătit și are un gust minunat de dulce, complementând perfect turta dolce condimentată.
jest_ocami
jest_ocami
Previzualizare rețetă Desert de castane
Photorecipe

Desert de castane

Cheesecake de piure de castane cu blat de morcovi și portocale.

Plăcintă cu rubarbă și căpșuni

Un tort delicios și proaspăt de vară cu o combinație de căpșuni dulci și rubarbă acră. Acest tort este ideal pentru diverse sărbători, evenimente sau doar pentru cafea sau ceai.

Rețetă originală Pfeffernüsse

Ca adevărați gurmanzi de dulciuri în perioada Crăciunului, nu putem evita popularele nuci de turtă dulce. Această rețetă este folosită în familia mea de generații întregi și întotdeauna completează perfect întâlnirile noastre festive. Deși necesită ceva mai mult timp pentru preparare, răsplata este un gust și o aromă paradisiacă de Crăciun.

Napolitane de turtă dulce de Crăciun

Aceasta este o rețetă de turtă dulce cu napolitane pe care o fac în fiecare an de Crăciun pentru familia și prietenii mei. Încă îmi amintesc zilele confortabile de iarnă când stăteam în bucătărie cu bunica mea pentru a coace aceste delicioase prăjituri de turtă dulce. Turta dulce pe napolitane ca la Nürnberg este ușor de copt și are un gust aromat și delicios.

Cornulețe cu nuci

Cornulețele cu nuci sunt o delicatesă maghiară extrem de populară, care se prepară cu umplutură de nucă dulce și se presară cu zahăr pudră. În perioada Crăciunului, ne întâlnim cu ele destul de des. Acest desert moale și plăcut de dulce este alegerea perfectă dacă dorim un desert cu adevărat special, dar este, de asemenea, perfect și în timpul săptămânii, alături de o ceașcă de cafea.

Macaron cu mac

Un clasic francez cu un twist maghiar. Umplutura delicioasă de mac se harmonizează perfect cu coaja ușoară de macaron.

Reels

Nou