PUBLICITATE

Sursa :: Pixabay: silviarita

Marmeladă de citrice

Un delicios strat care transformă citrice într-o marmeladă dulce și ușor amară. Perfect de întins pe o felie de pâine prăjită sau de folosit ca umplutură pentru deserturi.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4
  • 2 kg lămâie Adăugat la
  • 1 kg zahăr Adăugat la
  • 1 l apă Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

120 min.
1. Pasul

Taie citrice la jumătate și scoate semințele. Taie pulpa în bucăți mici.

2. Pasul

Într-o oală mare, aduceți apa la fierbere. Adăugați portocalele și lăsați să fiarbă timp de 1 oră.

3. Pasul

Îndepărtează citrice din apă și pune-i deoparte.

4. Pasul

Adaugă zahărul la apă și fierbe până când zahărul s-a dizolvat complet.

5. Pasul

Adauga citrice la siropul de zahar si lasa sa fiarba pentru inca o ora, sau pana cand gemul a atins consistenta dorita.

6. Pasul

Lăsați gemul să se răcească înainte de a-l pune în borcane de sticlă sterilizate.

Rețete similare

Gem de roșii

Gemul de roșii este o alternativă ingenioasă și delicioasă la gemurile dulci tradiționale. Cu gustul său unic dulce-acru și culoarea sa frumoasă roșie, este un plus minunat pentru micul dejun, dar și pentru diverse deserturi.

Avocado tartinabil cu ou

Avocado tartinabil cu ou este unul dintre preparatele mele preferate pentru micul dejun sau gustare. Are o aromă subtilă de avocado, care este înviorată cu suc de lămâie și îmbunătățită prin adăugarea unui ou poșat.
Denisa_Roxana
Denisa_Roxana
Previzualizare rețetă Sos Bechamel - secretul pentru o bucătărie gourmet!
Videorecetă

Sos Bechamel - secretul pentru o bucătărie gourmet!

Sosul Bechamel este unul dintre cele mai versatile sosuri din bucătărie, fiind folosit în multe rețete delicioase, de la lasagna și paste, la gratinuri și legume la cuptor.

Ouă tartinabile

Rețetă pentru o cremă de ouă tartinabilă rapidă și ieftină. Familia mea a iubit întotdeauna rețete simple, dar delicioase, iar crema de ouă tartinabile a fost întotdeauna o mare favorită.

Gem de mure și mere

Aceasta este o rețetă care funcționează în mod fiabil în fiecare an când vine timpul să culegem mure și mere. Gustul acestui gem este o adevărată răcoritoare pentru zilele de iarnă.

Gem de afine

În fiecare an aștept cu nerăbdare sezonul merișoarelor pentru a putea face acest gem ispititor. Aroma dulce-acrișoară merge delicios pe masa de Crăciun, dar nu numai. Personal, îmi place să o servesc la micul dejun cu un biscuite sau la desert cu înghețată. Recomand următoarea rețetă mai ales celor care vor să încerce măcar o dată dulceața de afine de casă.

Dulceață de mandarine făcută în casă

Întotdeauna am fost un mare fan al gemului și am făcut câteva experimente cu diferite fructe. Dar marmelada de mandarine iese cu adevărat în evidență. Are acea aromă luminoasă, de citrice, care iese în evidență în orice fel de pâine prăjită, patiserie sau iaurt în care o adăugați. Cu această rețetă, v-ați putea bucura de prospețimea iernii chiar și în cel mai rece anotimp.

Pasta de carne

O pasta de carne delicioasă și simplă, perfectă pentru micul dejun rapid sau gustare. Mereu bună pe pâine, croissant sau toast.

Rețete similare

Gem de roșii

Gemul de roșii este o alternativă ingenioasă și delicioasă la gemurile dulci tradiționale. Cu gustul său unic dulce-acru și culoarea sa frumoasă roșie, este un plus minunat pentru micul dejun, dar și pentru diverse deserturi.

Avocado tartinabil cu ou

Avocado tartinabil cu ou este unul dintre preparatele mele preferate pentru micul dejun sau gustare. Are o aromă subtilă de avocado, care este înviorată cu suc de lămâie și îmbunătățită prin adăugarea unui ou poșat.
Denisa_Roxana
Denisa_Roxana
Previzualizare rețetă Sos Bechamel - secretul pentru o bucătărie gourmet!
Videorecetă

Sos Bechamel - secretul pentru o bucătărie gourmet!

Sosul Bechamel este unul dintre cele mai versatile sosuri din bucătărie, fiind folosit în multe rețete delicioase, de la lasagna și paste, la gratinuri și legume la cuptor.

Ouă tartinabile

Rețetă pentru o cremă de ouă tartinabilă rapidă și ieftină. Familia mea a iubit întotdeauna rețete simple, dar delicioase, iar crema de ouă tartinabile a fost întotdeauna o mare favorită.

Gem de mure și mere

Aceasta este o rețetă care funcționează în mod fiabil în fiecare an când vine timpul să culegem mure și mere. Gustul acestui gem este o adevărată răcoritoare pentru zilele de iarnă.

Gem de afine

În fiecare an aștept cu nerăbdare sezonul merișoarelor pentru a putea face acest gem ispititor. Aroma dulce-acrișoară merge delicios pe masa de Crăciun, dar nu numai. Personal, îmi place să o servesc la micul dejun cu un biscuite sau la desert cu înghețată. Recomand următoarea rețetă mai ales celor care vor să încerce măcar o dată dulceața de afine de casă.

Dulceață de mandarine făcută în casă

Întotdeauna am fost un mare fan al gemului și am făcut câteva experimente cu diferite fructe. Dar marmelada de mandarine iese cu adevărat în evidență. Are acea aromă luminoasă, de citrice, care iese în evidență în orice fel de pâine prăjită, patiserie sau iaurt în care o adăugați. Cu această rețetă, v-ați putea bucura de prospețimea iernii chiar și în cel mai rece anotimp.

Pasta de carne

O pasta de carne delicioasă și simplă, perfectă pentru micul dejun rapid sau gustare. Mereu bună pe pâine, croissant sau toast.

Reels

Nou