PUBLICITATE
Musaca de cartofi - O mâncare tradițională delicioasă!

Musaca de cartofi - O mâncare tradițională delicioasă!

Această musaca de cartofi este o mâncare tradițională delicioasă, care îmbină perfect gustul dulceag al cartofilor cu savoarea suculentă a cărnii de vită.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
8
  • 6 cartofi mari Adăugat la
  • 500 g carne de vită tocată Adăugat la
  • 2 cepe mari tocate Adăugat la
  • 2 căței usturoi tocați Adăugat la
  • 1 lingură piure de roșii Adăugat la
  • 12 cană vin roșu Adăugat la
  • 1 cană bulion Adăugat la
  • 1 lingură cimbru uscat Adăugat la
  • 12 lingură busuioc uscat Adăugat la
  • 12 lingură sare Adăugat la
  • 14 lingură piper negru măcinat Adăugat la
  • 1 ou bătut Adăugat la
  • 12 cană lapte Adăugat la
  • 12 cană brânză rasă Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

30 min.
1. Pasul

Curățați cartofii și tăiați-i în felii subțiri. Într-o tigaie mare, căliți ceapa și usturoiul timp de 2-3 minute până devin aurii. Adăugați carnea de vită și prăjiți timp de 5-7 minute până se rumenește. Adăugați pasta de tomate și amestecați bine.

Musaca de cartofi - O mâncare tradițională delicioasă! - pasul de preparare 1

Sursa :: Youtube

2. Pasul

Turnați vinul roșu și lăsați-l să fiarbă timp de 5 minute sau până când se evaporă. Adăugați bulionul, cimbrul, busuiocul, sare și piper. Amestecați bine și lăsați să fiarbă timp de 10-15 minute până când sosul se îngroașă.

Musaca de cartofi - O mâncare tradițională delicioasă! - pasul de preparare 1

Sursa :: Youtube

3. Pasul

Într-o tavă mare de copt, puneți un strat de cartofi tăiați subțiri. Adăugați jumătate din amestecul de carne și nivelați. Puneți un alt strat de cartofi și apoi restul de amestec de carne. Nivelați și acoperiți cu un ultim strat de cartofi.

Musaca de cartofi - O mâncare tradițională delicioasă! - pasul de preparare 1

Sursa :: Youtube

4. Pasul

Într-un bol, bateți oul și laptele împreună. Turnați amestecul peste cartofi și apoi adăugați brânza rasă. Acoperiți cu folie de aluminiu și coaceți în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C timp de 45 de minute.

Musaca de cartofi - O mâncare tradițională delicioasă! - pasul de preparare 1

Sursa :: Youtube

5. Pasul

Scoateți folia și mai coaceți timp de 10-15 minute până când se rumenește deasupra. Lăsați să se odihnească timp de 10 minute înainte de a tăia și servi.

Musaca de cartofi - O mâncare tradițională delicioasă! - pasul de preparare 1

Sursa :: Youtube

Reels

Nou