:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/_RrbbX5LPQC_gpQvQBBn/b0e43210d8db664af9922af35ca42a.jpeg)
Musaca de cartofi - O mâncare tradițională delicioasă!
Această musaca de cartofi este o mâncare tradițională delicioasă, care îmbină perfect gustul dulceag al cartofilor cu savoarea suculentă a cărnii de vită.
Ingrediente
- 6 cartofi mari
- 500 g carne de vită tocată
- 2 cepe mari tocate
- 2 căței usturoi tocați
- 1 lingură piure de roșii
- 1⁄2 cană vin roșu
- 1 cană bulion
- 1 lingură cimbru uscat
- 1⁄2 lingură busuioc uscat
- 1⁄2 lingură sare
- 1⁄4 lingură piper negru măcinat
- 1 ou bătut
- 1⁄2 cană lapte
- 1⁄2 cană brânză rasă
Ultimele broșuri
Procedura
Curățați cartofii și tăiați-i în felii subțiri. Într-o tigaie mare, căliți ceapa și usturoiul timp de 2-3 minute până devin aurii. Adăugați carnea de vită și prăjiți timp de 5-7 minute până se rumenește. Adăugați pasta de tomate și amestecați bine.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/_RrbbX5LPQC_gpQvQBBn/a59fd9fbe7458a1f06adda9eb20dbc.jpeg)
Sursa :: Youtube
Turnați vinul roșu și lăsați-l să fiarbă timp de 5 minute sau până când se evaporă. Adăugați bulionul, cimbrul, busuiocul, sare și piper. Amestecați bine și lăsați să fiarbă timp de 10-15 minute până când sosul se îngroașă.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/_RrbbX5LPQC_gpQvQBBn/7a2e6aa5bbea90c80511e6630b8ca3.jpeg)
Sursa :: Youtube
Într-o tavă mare de copt, puneți un strat de cartofi tăiați subțiri. Adăugați jumătate din amestecul de carne și nivelați. Puneți un alt strat de cartofi și apoi restul de amestec de carne. Nivelați și acoperiți cu un ultim strat de cartofi.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/_RrbbX5LPQC_gpQvQBBn/3ce18d3a02b6039366009982357c33.jpeg)
Sursa :: Youtube
Într-un bol, bateți oul și laptele împreună. Turnați amestecul peste cartofi și apoi adăugați brânza rasă. Acoperiți cu folie de aluminiu și coaceți în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C timp de 45 de minute.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/_RrbbX5LPQC_gpQvQBBn/879e13254861b3bc1e970e86427d80.png)
Sursa :: Youtube
Scoateți folia și mai coaceți timp de 10-15 minute până când se rumenește deasupra. Lăsați să se odihnească timp de 10 minute înainte de a tăia și servi.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/_RrbbX5LPQC_gpQvQBBn/ca94996fa450bea6c96bdd9636453f.jpeg)
Sursa :: Youtube