PUBLICITATE

Sursa :: Freepik

Pâine azimă clasică de casă pentru împărtășanie

Ca brutar de casă de multă vreme, bucuria pe care o găsesc în a face azime pentru împărtășanie este incomensurabilă. Aroma care îmi umple bucătăria îmi aduce în minte amintirile bunicii mele care m-a învățat această rețetă simplă, dar sacră. Aceasta este o rețetă de bază, necesitând doar trei ingrediente de bază. Este destul de rapidă și face o pâine pură, curată, perfectă pentru scopuri religioase.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
20
  • 3 căni De făină integrală Adăugat la
  • 1 ceașcă de apă Adăugat la
  • 1 linguriță de sare Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

40 min.
1. Pasul

Începeți prin a preîncălzi cuptorul la 220°C (425°F). Acest lucru asigură o temperatură de coacere uniformă și optimă pentru a coace pâinea în mod uniform, deoarece aluatul nu conține niciun agent de fermentare.

2. Pasul

Într-un castron mare, combinați 3 căni de făină cu 1 linguriță de sare. Se amestecă bine ingredientele uscate pentru a asigura o distribuție uniformă a sării.

3. Pasul

Adăugați încet apa în amestecul de făină. Ca un brutar experimentat, recomand să adăugați apă puțin câte puțin pentru a obține consistența potrivită. Prea multă apă poate face ca aluatul să devină lipicios și greu de manevrat.

4. Pasul

Se amestecă și se frământă aluatul până când se formează o minge coerentă. Aluatul trebuie să fie ferm, nu lipicios. Răbdarea este cheia aici, asigurați-vă că aluatul este bine frământat pentru a evita orice cocoloașe.

5. Pasul

Întindeți aluatul pe o suprafață presărată cu făină până când are o grosime de aproximativ 1/4 inch. Când se rulează, mi se pare cel mai bine să începi din centru și să rulezi spre exterior, astfel se obține o grosime uniformă pe tot parcursul.

6. Pasul

Se taie formele dorite, de obicei cercuri mici pentru comuniune, și se așază pe o foaie de copt tapetată cu pergament.

7. Pasul

Coaceți pâinea nedospită în cuptorul preîncălzit timp de 20-25 de minute, sau până când marginile sunt aurii. Nu vreți ca pâinea să fie nici prea moale, nici prea tare, așa că fiți cu ochii în patru în timp ce se coace.

8. Pasul

Lăsați pâinea să se răcească complet înainte de a o servi. Păstrați-le într-un recipient închis pentru a-și păstra prospețimea.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou