PUBLICITATE

Sursa :: TarpMagnus from Getty Images Signature

Pâine la ceaun

Această rețetă este specială pentru mine, deoarece mi-a fost transmisă de la bunica mea, care a făcut această pâine pentru familia noastră timp de mulți ani. Folosește metoda tradițională de coacere a pâinii în oală, ceea ce îi conferă o aromă și o textură unice. Rețeta necesită ceva timp și răbdare, dar rezultatul merită fiecare minut investit.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
1
  • 500 g Făină de grâu pentru pâine Adăugat la
  • 10 g Săruri Adăugat la
  • 5 g Drojdie Adăugat la
  • 375 ml Apă caldă Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

360 min.
1. Pasul

Într-un castron mare, se amestecă făina, sarea și drojdia. Adăugați apa caldă și frământați aluatul până când devine neted și elastic. Acest lucru poate dura aproximativ 10 minute. Nu uitați că pâinea la ceaun iese cel mai bine atunci când aluatul este bine frământat.

2. Pasul

Acoperiți castronul cu o cârpă și lăsați-l într-un loc cald timp de 2 ore pentru a permite aluatului să își dubleze volumul.

3. Pasul

După acest timp, se transferă aluatul într-o oală de fontă bine unsă. Se acoperă din nou cu o cârpă și se lasă încă 2 ore.

4. Pasul

Preîncălziți cuptorul la 230 grade C. După ce este bine preîncălzit, se introduce vasul cu aluatul în cuptor și se coace timp de aproximativ 30 de minute.

5. Pasul

După acest timp, se îndepărtează capacul vasului și se mai dă la cuptor încă 15-20 de minute, până când pâinea devine aurie.

6. Pasul

Scoateți pâinea din cuptor și lăsați-o pe un grătar de sârmă să se răcească. Nu uitați să nu o tăiați înainte de a se răci - altfel își va pierde moliciunea.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou