PUBLICITATE

Sursa :: TarpMagnus from Getty Images Signature

Pâine la ceaun

Această rețetă este specială pentru mine, deoarece mi-a fost transmisă de la bunica mea, care a făcut această pâine pentru familia noastră timp de mulți ani. Folosește metoda tradițională de coacere a pâinii în oală, ceea ce îi conferă o aromă și o textură unice. Rețeta necesită ceva timp și răbdare, dar rezultatul merită fiecare minut investit.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
1
  • 500 g Făină de grâu pentru pâine Adăugat la
  • 10 g Săruri Adăugat la
  • 5 g Drojdie Adăugat la
  • 375 ml Apă caldă Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

360 min.
1. Pasul

Într-un castron mare, se amestecă făina, sarea și drojdia. Adăugați apa caldă și frământați aluatul până când devine neted și elastic. Acest lucru poate dura aproximativ 10 minute. Nu uitați că pâinea la ceaun iese cel mai bine atunci când aluatul este bine frământat.

2. Pasul

Acoperiți castronul cu o cârpă și lăsați-l într-un loc cald timp de 2 ore pentru a permite aluatului să își dubleze volumul.

3. Pasul

După acest timp, se transferă aluatul într-o oală de fontă bine unsă. Se acoperă din nou cu o cârpă și se lasă încă 2 ore.

4. Pasul

Preîncălziți cuptorul la 230 grade C. După ce este bine preîncălzit, se introduce vasul cu aluatul în cuptor și se coace timp de aproximativ 30 de minute.

5. Pasul

După acest timp, se îndepărtează capacul vasului și se mai dă la cuptor încă 15-20 de minute, până când pâinea devine aurie.

6. Pasul

Scoateți pâinea din cuptor și lăsați-o pe un grătar de sârmă să se răcească. Nu uitați să nu o tăiați înainte de a se răci - altfel își va pierde moliciunea.

Rețete similare

Pâine din drojdie

Această rețetă este un mod simplu de a pregăti acasă o pâine crocantă din drojdie.

Pâine de casă din cartofi

Acesta este un rețetă simplă de pâine de cartofi pe care o puteți prepara acasă.

Pâine de la drojdie uscată

O pâine gustoasă și simplă făcută din drojdie uscată. Această rețetă este excelentă pentru cei care doresc să încerce să coacă pâine acasă.

Pâine de grâu cu drojdie

Pâine de casă de grâu pe drojdie. Foarte ușor de preparat, iar rezultatul final îți va oferi un gust și un aromat de casă. Când coacem pâine de unul singur, avem control total asupra a ceea ce intră în ea. Pâinea cu drojdie este fundamentul oricărei bucătării.

Pâine fără gluten și fără drojdie

Această rețetă de pâine fără gluten și fără a folosi drojdie este ideală pentru persoanele cu celiacie, intoleranță la gluten sau pentru cei care caută o alternativă mai sănătoasă la pâinea tradițională.

Pâine de porumb

Pâine de porumb delicioasă și ușor dulce, pe care o veți iubi nu numai pentru gustul ei, ci și pentru simplitatea ei.

Pâine fără drojdie

O rețetă simplă și rapidă pentru pâine de casă fără a folosi drojdie. Ideal pentru persoanele cu dietă fără gluten sau pentru cei care preferă pâinea fără drojdie.

Rețetă simplă de pâine de nucă

Această pâine consistentă cu nuci este un clasic de familie în bucătăria mea, pe care o fac de ani de zile. Pâinea are o picanterie plăcută și este crocantă la exterior și moale la interior. Are un gust minunat cu brânză și gem sau pur și simplu cu unt. Nucile dau pâinii o textură plăcută și un gust deosebit. Încercați-o, familia dumneavoastră va adora pâinea cu nuci !

Rețete similare

Pâine din drojdie

Această rețetă este un mod simplu de a pregăti acasă o pâine crocantă din drojdie.

Pâine de casă din cartofi

Acesta este un rețetă simplă de pâine de cartofi pe care o puteți prepara acasă.

Pâine de la drojdie uscată

O pâine gustoasă și simplă făcută din drojdie uscată. Această rețetă este excelentă pentru cei care doresc să încerce să coacă pâine acasă.

Pâine de grâu cu drojdie

Pâine de casă de grâu pe drojdie. Foarte ușor de preparat, iar rezultatul final îți va oferi un gust și un aromat de casă. Când coacem pâine de unul singur, avem control total asupra a ceea ce intră în ea. Pâinea cu drojdie este fundamentul oricărei bucătării.

Pâine fără gluten și fără drojdie

Această rețetă de pâine fără gluten și fără a folosi drojdie este ideală pentru persoanele cu celiacie, intoleranță la gluten sau pentru cei care caută o alternativă mai sănătoasă la pâinea tradițională.

Pâine de porumb

Pâine de porumb delicioasă și ușor dulce, pe care o veți iubi nu numai pentru gustul ei, ci și pentru simplitatea ei.

Pâine fără drojdie

O rețetă simplă și rapidă pentru pâine de casă fără a folosi drojdie. Ideal pentru persoanele cu dietă fără gluten sau pentru cei care preferă pâinea fără drojdie.

Rețetă simplă de pâine de nucă

Această pâine consistentă cu nuci este un clasic de familie în bucătăria mea, pe care o fac de ani de zile. Pâinea are o picanterie plăcută și este crocantă la exterior și moale la interior. Are un gust minunat cu brânză și gem sau pur și simplu cu unt. Nucile dau pâinii o textură plăcută și un gust deosebit. Încercați-o, familia dumneavoastră va adora pâinea cu nuci !

Reels

Nou