PUBLICITATE

Sursa :: Pixabay : Faglork

Picioare de gâscă înăbușite din cuptor

Îmi place această rețetă de picioare de gâscă la cuptor, mai ales în sezonul rece. În acest caz, picioarele de gâscă sunt prăjite încet și ușor în cuptor, ceea ce le face deosebit de fragede și suculente. Un adevărat răsfăț pentru palat și întotdeauna un punct de atracție în meniul meu.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4
  • 4 Picioare de gâscă Adăugat la
  • 1 ceapă Adăugat la
  • 2 scavenger Adăugat la
  • 2 Urmărește țelină Adăugat la
  • 4 căței de usturoi Adăugat la
  • 4 Buchet Cimbru Adăugat la
  • sare Adăugat la
  • piper Adăugat la
  • 100 ml Vin roșu (opțional) Adăugat la
  • 500 ml bulion de pui Adăugat la
  • 2 Lingură ulei vegetal Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

120 min.
1. Pasul

Pentru a pregăti picioarele de gâscă, mai întâi se preîncălzește cuptorul la 160 de grade fan. Între timp, se asezonează picioarele de gâscă peste tot cu sare și piper. Vă recomand să folosiți sare de mare și piper proaspăt măcinat pentru o aromă mai intensă.

2. Pasul

Se încălzește uleiul într-o tigaie grea, rezistentă la cuptor, și se prăjesc picioarele de gâscă pe toate părțile până când capătă o culoare aurie frumoasă. Acest pas este important pentru formarea unei cruste delicioase, care reprezintă o parte semnificativă a aromei.

3. Pasul

Scoateți picioarele de gâscă din tigaie și sotați legumele, usturoiul și cimbrul. Acestea vor constitui o bază foarte bună pentru sosul de mai târziu.

4. Pasul

Opțional, se adaugă vinul roșu și se reduce ușor.

5. Pasul

Se pun din nou picioarele de gâscă în tigaie și se degresează cu bulionul de pui.

6. Pasul

Se acoperă tava cu un capac sau cu folie de aluminiu și se introduce în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 2,5 ore. În acest timp, întoarceți picioarele de gâscă la fiecare 30 de minute.

7. Pasul

După acest timp de gătire, îndepărtați folia și prăjiți picioarele de gâscă încă 30 de minute, până când acestea devin crocante și aurii.

8. Pasul

Picioarele de gâscă sunt gata de servire. Se asortează perfect cu găluște de cartofi și varză roșie. Ospățul perfect de Crăciun!

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou