Sursa :: Pixabay : Faglork
Picioare de gâscă înăbușite din cuptor
Îmi place această rețetă de picioare de gâscă la cuptor, mai ales în sezonul rece. În acest caz, picioarele de gâscă sunt prăjite încet și ușor în cuptor, ceea ce le face deosebit de fragede și suculente. Un adevărat răsfăț pentru palat și întotdeauna un punct de atracție în meniul meu.
Ingrediente
- 4 Picioare de gâscă
- 1 ceapă
- 2 scavenger
- 2 Urmărește țelină
- 4 căței de usturoi
- 4 Buchet Cimbru
- sare
- piper
- 100 ml Vin roșu (opțional)
- 500 ml bulion de pui
- 2 Lingură ulei vegetal
Ultimele broșuri
Procedura
Pentru a pregăti picioarele de gâscă, mai întâi se preîncălzește cuptorul la 160 de grade fan. Între timp, se asezonează picioarele de gâscă peste tot cu sare și piper. Vă recomand să folosiți sare de mare și piper proaspăt măcinat pentru o aromă mai intensă.
Se încălzește uleiul într-o tigaie grea, rezistentă la cuptor, și se prăjesc picioarele de gâscă pe toate părțile până când capătă o culoare aurie frumoasă. Acest pas este important pentru formarea unei cruste delicioase, care reprezintă o parte semnificativă a aromei.
Scoateți picioarele de gâscă din tigaie și sotați legumele, usturoiul și cimbrul. Acestea vor constitui o bază foarte bună pentru sosul de mai târziu.
Opțional, se adaugă vinul roșu și se reduce ușor.
Se pun din nou picioarele de gâscă în tigaie și se degresează cu bulionul de pui.
Se acoperă tava cu un capac sau cu folie de aluminiu și se introduce în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 2,5 ore. În acest timp, întoarceți picioarele de gâscă la fiecare 30 de minute.
După acest timp de gătire, îndepărtați folia și prăjiți picioarele de gâscă încă 30 de minute, până când acestea devin crocante și aurii.
Picioarele de gâscă sunt gata de servire. Se asortează perfect cu găluște de cartofi și varză roșie. Ospățul perfect de Crăciun!