PUBLICITATE

Sursa :: Canva

Prăjitura Mușuroi de cârtiță, rețetă pas cu pas

Prăjitura Mușuroi de cârtiță este alegerea perfectă pentru orice ocazie specială. Această prajitură este ca un tort, cu un aspect neobișnuit care va atrage privirile tuturor. Este rapid de făcut și foarte gustoasă.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
12
  • 4 ou Adăugat la
  • 180 g zahăr Adăugat la
  • 125 g unt nesărat Adăugat la
  • 3 lingurițe zahăr vanilat Adăugat la
  • 50 g făină Adăugat la
  • 20 g pudră de cacao neîndulcită Adăugat la
  • 1 linguriță praf de copt Adăugat la
  • 100 g migdale măcinate Adăugat la
  • 110 g fulgi de ciocolată Adăugat la
  • 600 g frișcă bătută Adăugat la
  • 3 lingurițe stabilizator pentru frișcă Adăugat la
  • 2 banane Adăugat la
  • lămâie Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

50 min.
1. Pasul

Preîncălziți cuptorul la 180° și tapetați o tavă cu hârtie pergament.

2. Pasul

Separați ouăle și puneți-le pe cele cu gălbenușuri deoparte. Bateți albușurile cu o parte din zahăr până când se întărește compoziția.

3. Pasul

Amestecați untul cu o parte din zahăr și zahărul vanilat până când devine spumos.

4. Pasul

Încetul cu încetul, adăugați gălbenușurile.

5. Pasul

Amestecați făina, pudra de cacao, praful de copt și migdalele măcinate până când se formează un aluat omogen.

6. Pasul

Încorporați albușurile bătute și adăugați o parte din ciocolata rasă.

7. Pasul

Transferați aluatul în formă și coaceți în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de aprox. 30 min. Lăsați blatul să se răcească complet.

8. Pasul

După ce s-a răcit blatul, tăiați capacul și îndepărtați cu grijă miezul, păstrând o margine și bază de aproximativ 2 cm.

9. Pasul

Fărâmițați miezul scos cu lingura într-un bol.

10. Pasul

Bateți frișca cu stabilizatorul de frișcă, zahărul vanilat și restul de zahăr până când se întărește.

11. Pasul

Încorporați restul de ciocolată rasă.

12. Pasul

Decojiți bananele, tăiați-le pe lungime în două și stropiți-le cu suc de lămâie. Distribuiți bananele feliate pe baza de tort scobită și întindeți deasupra frișca bătută.

13. Pasul

Decorați tortul cu miezul pe care l-ați păstrat.

14. Pasul

Lăsați prăjitura să se răcească în frigider cel puțin 1 h.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou