PUBLICITATE

Sursa :: Pixabay: Suppenkasper

Rețetă cremoasă de cartofi cremoși cu brânză Gratin Rețetă

Este greu să dai greș cu straturi reconfortante de cartofi tăiați în felii subțiri, smântână grea și brânză topită în această rețetă de cartofi gratinați!

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
6
  • 112 kg Cartofi Russet, curățați de coajă și tăiați în felii subțiri Adăugat la
  • 2 căni Smântână tare Adăugat la
  • 1 ceașcă lapte integral Adăugat la
  • 2 cuișoare Usturoi, tocat mărunt Adăugat la
  • 1 lingură sare Adăugat la
  • 12 lingură piper negru măcinat Adăugat la
  • 14 lingură nucșoară rasă Adăugat la
  • 2 căni brânză Gruyère rasă Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

90 min.
1. Pasul

Înainte de a începe orice altceva, preîncălziți cuptorul la 190°C (375°F). Acesta este un pas crucial, deoarece temperatura potrivită a cuptorului ajută la gătirea uniformă a cartofilor gratinați, o greșeală pe care am învățat-o din primele mele încercări.

2. Pasul

După decojire, folosiți un aparat de feliat mandoline de calitate pentru a tăia cartofii în felii subțiri. Am constatat că feliile subțiri uniforme se gătesc mai uniform și rezultă o textură mai cremoasă.

3. Pasul

Într-o cratiță mare, combinați smântâna, laptele, usturoiul, sarea, piperul și nucșoara. Amestecați-le împreună și aduceți-le la fierbere ușoară la foc mediu.

4. Pasul

Se adaugă treptat cartofii tăiați în amestecul de smântână. Asigurați-vă că fiecare felie este acoperită, deoarece astfel vă asigurați că fiecare îmbucătură va fi plină de aromă. Acest pas face cu adevărat diferența, deoarece am constatat că doar așezând cartofii în straturi și turnând sosul nu ajunge la fiecare strat.

5. Pasul

După ce toate feliile de cartofi sunt acoperite cu amestecul de smântână, transferați jumătate dintre ele într-o tavă de copt unsă, formând un strat uniform. Se presară cu jumătate din brânza Gruyere. Se așază deasupra restul amestecului de cartofi cu cremă și se termină cu restul de brânză.

6. Pasul

Acum trebuie să o puneți în cuptorul preîncălzit. Coaceți-l neacoperit timp de aproximativ o oră, până când este frumos auriu deasupra și cartofii sunt fragezi când sunt înțepați cu un cuțit. Dacă partea de sus se rumenește prea repede - o provocare cu care m-am confruntat în câteva ocazii - pur și simplu acoperiți-o cu o bucată de folie de aluminiu până când cartofii sunt fierți.

7. Pasul

După ce a terminat de copt, vă sfătuiesc să așteptați cel puțin zece minute înainte de a o servi. S-ar putea să fie greu să aștepți pentru că miroase atât de bine, dar ajută la structură și va merita răbdarea ta.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou