PUBLICITATE

Sursa :: larik_malasha via Getty Images

Rețetă de caserolă de broccoli cu șuncă

Această caserolă delicioasă și consistentă de broccoli și șuncă este un favorit obișnuit pe masa de prânz a familiei noastre. De fiecare dată când fac caserola, bucătăria miroase minunat a brânză gratinată. Combinația dintre brânza cremoasă, broccoli crocant și șunca picantă este pur și simplu irezistibilă, iar caserola crocantă este cireașa de pe tort.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
8
  • 1 kg Broccoli, spălat și tăiat în buchețele mici Adăugat la
  • 300 g Șuncă, tăiată în cuburi Adăugat la
  • 1 mic Ceapă, tocată mărunt Adăugat la
  • 2 Presărat căței de usturoi Adăugat la
  • 200 g Brânză rasă (de exemplu, Gouda sau mozzarella) Adăugat la
  • 500 ml Cremă Adăugat la
  • 3 ouă Adăugat la
  • Sare, piper Nucșoară pentru asezonare Adăugat la
  • Pesmet și unt pentru matriță Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

45 min.
1. Pasul

Pentru a pregăti rețeta de caserolă de broccoli cu șuncă, începeți prin a preîncălzi cuptorul la 200 de grade Celsius. Apoi, eu ung întotdeauna cu unt vasul de caserolă și îl presărăm uniform cu pesmet. Acest lucru împiedică caserola să se lipească de vas și oferă o suprafață plăcut crocantă.

2. Pasul

Se pune broccoli spălat și tăiat în apă clocotită și se opărește timp de 3 minute, în acest fel își va păstra culoarea strălucitoare și o parte din nutrienți în timpul coacerii. Dacă mă grăbesc, sar peste etapa de albire, rezultatul este în continuare delicios.

3. Pasul

În timp ce broccoli se albește, poți să sotezi într-o tigaie șunca cu ceapa și usturoiul tocate mărunt. Este important să nu prăjiți prea mult șunca - aceasta trebuie doar să fie ușor rumenită și nu crocantă.

4. Pasul

Apoi, amestec smântâna cu ouăle și asezonez amestecul cu sare, piper și nucșoară. În general, îmi place să fiu generoasă cu condimentele, în special cu nucșoara - dă o notă specială caserolei.

5. Pasul

Acum este timpul pentru straturi: Mai întâi am întins un strat de broccoli în farfurie, urmat de șuncă și ceapă și în final de brânză. Apoi torn deasupra amestecul de smântână și ouă. Repet procesul până când se termină toate ingredientele, terminând cu un strat de brânză.

6. Pasul

Am pus caserola cu broccoli și șuncă la cuptor pentru 25-30 de minute, până când brânza este frumos aurie și crocantă. Întotdeauna verific după 20 de minute pentru că fiecare cuptor este diferit.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou