PUBLICITATE

Sursa :: Pixabay : 3938030

Rețetă pentru gem de mere coapte

Am perfecționat această rețetă de-a lungul anilor și o găsesc deosebit de potrivită pentru lunile mai reci, când merele și condimentele de iarnă sunt atât de des folosite. Combinația dintre merele prăjite și condimentele calde creează o dulceață care amintește de confortul de acasă. O bucătărie plină de arome aromate, iar produsul final pe o bucată de pâine proaspătă este pur și simplu irezistibil.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4
  • 1 kg Mere (eu prefer merele Boskop pentru aroma lor minunată și pentru fermitatea lor după gătire) Adăugat la
  • 250 g Zahăr gelifiant doi la unu Adăugat la
  • 1 stoarse lămâie Adăugat la
  • 1 Linguriță scorțișoară măcinată Adăugat la
  • 12 Linguriță Nucșoară măcinată Adăugat la
  • 14 Linguriță Pudră de cuișoare Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

100 min.
1. Pasul

Pentru a face dulceața de mere coapte, începeți prin a spăla și decoji merele. Eu las pielița, deoarece aceasta conține pectine suplimentare care ajută la îngroșarea gemului. Tăiați merele în cuburi mici.

2. Pasul

Puneți merele tăiate felii într-o cratiță mare și adăugați sucul de lămâie. Aceasta adaugă aciditate și împiedică merele să se rumenească.

3. Pasul

Apoi, se presară zahărul gelifiant (2:1) peste mere și se lasă să stea aproximativ 20 de minute, până când zahărul se dizolvă și formează un fel de sirop cu merele.

4. Pasul

Acum este momentul pentru condimente. Amestecați scorțișoara, nucșoara și pudra de cuișoare în mere. Vă recomand să începeți cu cantitatea specificată și să mai adăugați ulterior, dacă este necesar.

5. Pasul

Se aduce încet la fierbere și se amestecă continuu. Se lasă amestecul să fiarbă la foc mic aproximativ 45 de minute, până când merele sunt moi și gemul s-a îngroșat. În acest moment, este foarte important să continuați să amestecați, deoarece gemul se poate arde foarte ușor.

6. Pasul

Se toarnă dulceața de mere coapte fierbinte în borcane sterilizate, se închid imediat și apoi se întorc cu capul în jos pentru a crea un vid. Lăsați borcanele să se răcească și depozitați-le într-un loc răcoros și întunecat. O minunată dulceață tartinabilă pentru un mic dejun festiv.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou