PUBLICITATE

Sursa :: Dar1930 from Getty Images

Salată de țelină cu pere

Sunt un mare fan al țelinei de rădăcină - are o aromă unică, ușor picantă, care adaugă caracter la multe feluri de mâncare diferite. Îmi place cel mai mult crud, în salate - este crocant și răcoritor. În cazul meu, această rețetă este specială pentru că o asociez cu toamna, când țelina și perele sunt în cea mai frumoasă formă. Perele de aici adaugă o dulceață delicată care se îmbină bine cu celelalte ingrediente. Recomand cu siguranță această rețetă pentru toate anotimpurile!

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4
  • 1 buc țelină de mărime medie Adăugat la
  • 2 buc Perele coapte Adăugat la
  • suc de lămâie Adăugat la
  • 3 linguri Uleiuri de măsline Adăugat la
  • sare și piper după gust Adăugat la
  • 12 pachet Pătrunjel Adăugat la
  • 1 o mână de Nuci Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

30 min.
1. Pasul

Mai întâi, spălați și curățați țelina de coajă. Apoi tăiați-l în felii subțiri și apoi în batoane sau cuburi. Folosind o răzătoare specială sau un robot de bucătărie, puteți obține un rezultat și mai bun și puteți reduce timpul de preparare.

2. Pasul

Se spală, se decojesc și se taie perele în felii subțiri. Vă recomand să folosiți pentru aceasta un ascuțitor de legume, dacă aveți unul. Tratați-le cu zeamă de lămâie pentru a preveni înnegrirea lor.

3. Pasul

Se spală pătrunjelul, se usucă și se toacă mărunt.

4. Pasul

Se prăjesc nucile într-o tigaie uscată, se lasă să se răcească și apoi se toacă grosier.

5. Pasul

Acum este momentul să amestecați toate ingredientele. Puneți țelina, perele, pătrunjelul tocat și nucile într-un bol.

6. Pasul

Se stropește totul cu ulei de măsline, se asezonează cu sare și piper după gust și se amestecă ușor.

7. Pasul

Salata are cel mai bun gust la aproximativ 30 de minute de la preparare, când toate ingredientele s-au contopit. Totuși, recomand să o serviți imediat după preparare, când țelina și perele sunt încă crocante.

Reels

Nou