PUBLICITATE
Scovergi pufoase ca la bunica

Scovergi pufoase ca la bunica

Această rețetă tradițională românească de scovergi este ușor de făcut și perfectă pentru a transforma micul dejun sau brunch-ul într-un festin delicios. Poți să le savurezi ca atare sau alături de o cană de cafea sau ceai.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
20
  • 500 g făină Adăugat la
  • 2 ou Adăugat la
  • 1 linguriță sare Adăugat la
  • 250 ml lapte Adăugat la
  • 1 lingură ulei pentru aluat Adăugat la
  • ulei pentru prăjit Adăugat la
  • zahăr și scorțișoară pentru servit Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

40 min.
1. Pasul

Într-un bol mare, amestecă făina și sarea.

Scovergi pufoase ca la bunica - pasul de preparare 1

Sursa :: Youtube

2. Pasul

Într-un alt bol, bate ouăle și adaugă laptele și uleiul. Amestecă bine.

3. Pasul

Toarnă amestecul lichid peste făină și amestecă bine până obții un aluat omogen.

Scovergi pufoase ca la bunica - pasul de preparare 1

Sursa :: Youtube

4. Pasul

Lasă aluatul să se odihnească timp de 30 de minute.

5. Pasul

Încălzește uleiul într-o tigaie mare.

Scovergi pufoase ca la bunica - pasul de preparare 1

Sursa :: Youtube

6. Pasul

Întinde aluatul într-un strat subțire și taie-l în benzi late de aproximativ 5 cm.

7. Pasul

Prăjește bucățile de aluat în uleiul încins, până când devin aurii și crocante.

Scovergi pufoase ca la bunica - pasul de preparare 1

Sursa :: Youtube

8. Pasul

Scoate scovergile din ulei cu o spatulă și pune-le pe un șervețel de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei.

9. Pasul

Amestecă zahărul și scorțișoara într-un bol mic și presară amestecul peste scovergi.

10. Pasul

Serviți scovergile calde și crocante.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou