:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/GR6az5B4PnvFgpXbmHGl/f9f2b5c303eab0ed4023c50f04b961.jpeg)
Sirop de păpădie, natural și sănătos!
Transformați florile de păpădie într-un sirop dulce și aromat cu această rețetă simplă și sănătoasă. Siropul de păpădie este ideal pentru a fi folosit în cocktail-uri, băuturi răcoritoare, sosuri și deserturi!
Ingrediente
- 2 căni flori de păpădie
- 4 căni apă
- 4 căni zahăr
- 1⁄4 cană suc de lămâie
Ultimele broșuri
Procedura
Spălați bine florile de păpădie și lăsați-le să se usuce.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/GR6az5B4PnvFgpXbmHGl/984e37fa066318a0db6a4db600a1f9.jpeg)
Puneți florile de păpădie și apa într-un vas și lăsați-le să fiarbă la foc mediu timp de aproximativ 20 de minute.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/GR6az5B4PnvFgpXbmHGl/b0e2ac3ea047d5eca0fdf9808c732d.jpeg)
Scoateți vasul de pe foc și lăsați amestecul să se răcească. Folosind o sită sau tifon, strecurați lichidul în alt vas.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/GR6az5B4PnvFgpXbmHGl/eafdf980a3910840b31e1048bf7ef4.jpeg)
Adăugați zahărul și sucul de lămâie la lichidul strecurat și amestecați bine.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/GR6az5B4PnvFgpXbmHGl/7c7a8aecde896ab751ad8e3d4caddc.jpeg)
Puneți vasul pe foc și lăsați amestecul să fiarbă la foc mediu timp de aproximativ 45 de minute sau până când siropul are o consistență groasă și lipicioasă.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/GR6az5B4PnvFgpXbmHGl/b404ebbde5cd9486bf4926f95d1368.jpeg)
Îndepărtați vasul de pe foc și lăsați siropul să se răcească înainte de a-l pune în sticle. Siropul de păpădie se poate păstra în frigider timp de câteva luni.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/GR6az5B4PnvFgpXbmHGl/96fcda7c6ba4f4a78a910817a3864b.jpeg)