PUBLICITATE
Sirop de păpădie, natural și sănătos!

Sirop de păpădie, natural și sănătos!

Transformați florile de păpădie într-un sirop dulce și aromat cu această rețetă simplă și sănătoasă. Siropul de păpădie este ideal pentru a fi folosit în cocktail-uri, băuturi răcoritoare, sosuri și deserturi!

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4
  • 2 căni flori de păpădie Adăugat la
  • 4 căni apă Adăugat la
  • 4 căni zahăr Adăugat la
  • 14 cană suc de lămâie Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

90 min.
1. Pasul

Spălați bine florile de păpădie și lăsați-le să se usuce.

Sirop de păpădie, natural și sănătos! - pasul de preparare 1
2. Pasul

Puneți florile de păpădie și apa într-un vas și lăsați-le să fiarbă la foc mediu timp de aproximativ 20 de minute.

Sirop de păpădie, natural și sănătos! - pasul de preparare 1
3. Pasul

Scoateți vasul de pe foc și lăsați amestecul să se răcească. Folosind o sită sau tifon, strecurați lichidul în alt vas.

Sirop de păpădie, natural și sănătos! - pasul de preparare 1
4. Pasul

Adăugați zahărul și sucul de lămâie la lichidul strecurat și amestecați bine.

Sirop de păpădie, natural și sănătos! - pasul de preparare 1
5. Pasul

Puneți vasul pe foc și lăsați amestecul să fiarbă la foc mediu timp de aproximativ 45 de minute sau până când siropul are o consistență groasă și lipicioasă.

Sirop de păpădie, natural și sănătos! - pasul de preparare 1
6. Pasul

Îndepărtați vasul de pe foc și lăsați siropul să se răcească înainte de a-l pune în sticle. Siropul de păpădie se poate păstra în frigider timp de câteva luni.

Sirop de păpădie, natural și sănătos! - pasul de preparare 1

Reels

Nou