PUBLICITATE

Sursa :: isabelpoulin from Canva

Supă cremoasă de cartofi acrișori

Rețetă pentru o delicioasă supă cremoasă de cartofi acrișori, care vă va încălzi în zilele reci.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
6
  • 1 kg Cartof Adăugat la
  • 75 g Unt Adăugat la
  • 2 ks Morcovi Adăugat la
  • 3 cuișoare Usturoi Adăugat la
  • 1 The Onion Adăugat la
  • 1 Lingura Ardei dulce măcinat Adăugat la
  • Coajă de lămâie Adăugat la
  • 200 ml Smântână acră Adăugat la
  • Sare și piper negru după gust Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

90 min.
1. Pasul

Se curăță de coajă, se curăță și se taie cartofii în bucăți mai mici. Se taie mărunt ceapa și morcovul. Presărați cățeii de usturoi.

2. Pasul

Se topește untul într-o tigaie, se adaugă legumele tocate și se prăjesc până devin aurii.

3. Pasul

Se transferă amestecul într-o cratiță, se adaugă boiaua măcinată, sarea, piperul și coaja de lămâie și se amestecă totul.

4. Pasul

Se acoperă cu apă astfel încât legumele și cartofii să fie complet acoperite și se fierbe timp de aproximativ 30 de minute, până când cartofii sunt fragezi.

5. Pasul

Când cartofii sunt fierți, se mixează cu un blender până când se omogenizează. Se lasă supa să fiarbă la foc mic un timp.

6. Pasul

La final, se adaugă smântâna, se amestecă bine și se condimentează dacă este necesar.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou