Sursa :: kaboompics via Pixabay
Supă de cartofi vegetariană simplă
Am făcut de multe ori această supă de cartofi vegetariană consistentă pentru familia mea. Este ușoară, sănătoasă și incredibil de sățioasă. Cu o bază de bulion de legume și cartofi amestecați cu legume la alegere, această supă este gustoasă și perfectă pentru vremea rece. Merge bine cu pâine albă proaspătă ca garnitură.
Ingrediente
- 500 g Cartofi
- 2 căței de usturoi
- 1 ceapă
- 1 morcovi
- 1 Rod praz
- 750 ml bulion de legume
- 1 Confederația Pătrunjel
- sare și piper după gust
- 2 Tablespoon ulei vegetal
- 100 ml Cremă
Ultimele broșuri
Procedura
Mai întâi se curăță cartofii de coajă și se taie în cuburi. Mărimea cuburilor depinde de cât de groasă vă place supa. Eu prefer cuburi mai mici, deoarece se gătesc mai repede și fac o supă mai cremoasă.
Se curăță și se taie mărunt ceapa și usturoiul. De asemenea, se curăță și se taie morcovul și prazul. Întotdeauna tai legumele foarte mărunt pentru a obține un gust omogen și pentru a scurta timpul de gătire.
Se încălzește uleiul vegetal într-o oală mare. Prăjiți ceapa și usturoiul până când acestea devin translucide. Adăugați apoi legumele tocate și sotați-le pentru încă 5 minute.
Acum adăugați cartofii și bulionul de legume și aduceți la fierbere. Fierbeți supa la foc mediu timp de 20 de minute, până când cartofii sunt moi.
Se toacă grosier pătrunjelul și se adaugă în oală. Se pasează supa cu ajutorul unui blender de mână până când are consistența dorită. Mie îmi place să las câteva bucăți pentru o supă cu textură.
La final, se amestecă smântâna în supa de cartofi și se asezonează cu sare și piper. Mie îmi place să adaug un vârf de cuțit de sare în plus pentru a accentua aromele. Poftă bună!