PUBLICITATE

Sursa :: kaboompics via Pixabay

Supă de cartofi vegetariană simplă

Am făcut de multe ori această supă de cartofi vegetariană consistentă pentru familia mea. Este ușoară, sănătoasă și incredibil de sățioasă. Cu o bază de bulion de legume și cartofi amestecați cu legume la alegere, această supă este gustoasă și perfectă pentru vremea rece. Merge bine cu pâine albă proaspătă ca garnitură.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4
  • 500 g Cartofi Adăugat la
  • 2 căței de usturoi Adăugat la
  • 1 ceapă Adăugat la
  • 1 morcovi Adăugat la
  • 1 Rod praz Adăugat la
  • 750 ml bulion de legume Adăugat la
  • 1 Confederația Pătrunjel Adăugat la
  • sare și piper după gust Adăugat la
  • 2 Tablespoon ulei vegetal Adăugat la
  • 100 ml Cremă Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

45 min.
1. Pasul

Mai întâi se curăță cartofii de coajă și se taie în cuburi. Mărimea cuburilor depinde de cât de groasă vă place supa. Eu prefer cuburi mai mici, deoarece se gătesc mai repede și fac o supă mai cremoasă.

2. Pasul

Se curăță și se taie mărunt ceapa și usturoiul. De asemenea, se curăță și se taie morcovul și prazul. Întotdeauna tai legumele foarte mărunt pentru a obține un gust omogen și pentru a scurta timpul de gătire.

3. Pasul

Se încălzește uleiul vegetal într-o oală mare. Prăjiți ceapa și usturoiul până când acestea devin translucide. Adăugați apoi legumele tocate și sotați-le pentru încă 5 minute.

4. Pasul

Acum adăugați cartofii și bulionul de legume și aduceți la fierbere. Fierbeți supa la foc mediu timp de 20 de minute, până când cartofii sunt moi.

5. Pasul

Se toacă grosier pătrunjelul și se adaugă în oală. Se pasează supa cu ajutorul unui blender de mână până când are consistența dorită. Mie îmi place să las câteva bucăți pentru o supă cu textură.

6. Pasul

La final, se amestecă smântâna în supa de cartofi și se asezonează cu sare și piper. Mie îmi place să adaug un vârf de cuțit de sare în plus pentru a accentua aromele. Poftă bună!

Reels

Nou