PUBLICITATE

Sursa :: juefraPhoto via Getty Images

Supa de conopidă și cartofi de toamnă

Această rețetă de supă de conopidă cu cartofi este una dintre supele mele preferate pentru sezonul rece. Am făcut această supă de nenumărate ori pentru familia mea și este întotdeauna o plăcere când gustul catifelat al supei este apreciat de toți. Rețeta este potrivită pentru vegetarieni.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
6
  • 1 mare Conopidă cap de conopidă Adăugat la
  • 5 mijloc Cartofi Adăugat la
  • 1 ceapă Adăugat la
  • 2 căței de usturoi Adăugat la
  • 1 l bulion de legume Adăugat la
  • 200 ml Cremă Adăugat la
  • sare și piper după gust Adăugat la
  • Puțin unt pentru prăjit Adăugat la
  • Pătrunjel proaspăt pentru a decora Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

40 min.
1. Pasul

Pentru a face supa de conopidă și cartofi, începeți prin a curăța și tăia cartofii în cubulețe. Este important ca toți cartofii să aibă aproximativ aceeași mărime, astfel încât să se gătească uniform. Apoi, tăiați grosier conopida. Tocați fin ceapa și usturoiul.

2. Pasul

Se încălzește untul într-o oală mare și se prăjește în el ceapa și usturoiul timp de aproximativ 2-3 minute, până când acestea devin translucide și fragede. Apoi adăugați cubulețele de cartofi și prăjiți-le timp de aproximativ 5 minute.

3. Pasul

Acum adăugați conopida în oală. Turnați stocul de legume și aduceți supa la fierbere. Lăsați legumele să fiarbă la foc mediu timp de aproximativ 20-25 de minute, până când cartofii și conopida sunt moi.

4. Pasul

Apoi, se pasează supa direct în oală. Vă recomand să folosiți un blender de mână pentru a obține o textură foarte cremoasă.

5. Pasul

Acum adăugați smântâna și lăsați supa de conopidă și cartofi să fiarbă la foc mic încă 5 minute. Gustați supa și asezonați cu sare și piper, după caz.

6. Pasul

La final, se servește supa de conopidă și cartofi în boluri. Ornați supa vegetariană ușoară cu pătrunjel tocat și savurați!

Reels

Nou