PUBLICITATE

Sursa :: margouillatphotos from Getty Images

Tarte Tatin

Tarte Tatin este, pentru gustul meu, una dintre cele mai delicioase plăcinte cu mere din toate timpurile. Prepararea este atât de simplă, încât poate fi manipulată de un începător sau de un bucătar experimentat.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
12
  • 6 ks Mere mari Adăugat la
  • 150 g Zahăr Adăugat la
  • 125 g Unt Adăugat la
  • 300 g Produse de patiserie pufoasă Adăugat la
  • Un vârf de cuțit de scorțișoară Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

90 min.
1. Pasul

Începeți prin a preîncălzi cuptorul la 180 de grade. Întotdeauna iau un vas care poate merge în cuptor și pe aragaz în același timp și topesc untul în el împreună cu zahărul. După un timp, caramelul începe să se formeze și atunci adaug merele decojite și tăiate în sferturi. Nu uitați să ungeți sferturile de mere cu suc de lămâie pentru a nu se rumeni. Merele nu trebuie să fie puține pentru ca la coacere să formeze un strat suficient de gros.

2. Pasul

Apoi așez foitajul rulat peste merele caramelizate. Presez marginile foii de aluat pe stratul de mere și dau la cuptor. Am copt plăcinta timp de aproximativ 20 de minute, până când devine aurie.

3. Pasul

Când prăjitura este gata, o scot din cuptor și o las să se răcească puțin. Apoi îl răstorn pe o farfurie și este gata. Tarte Tatin nu numai că arată grozav, dar are și un gust grozav. Aluatul este crocant, iar umplutura de mere frumos de dulce

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou