Sursa :: Pixabay: varintorn
Tort de ciocolată cu cremă
Prepararea tortului cu cremă de ciocolată este pasiunea mea personală. Am făcut-o de multe ori și a fost întotdeauna un mare succes în familie și printre prietenii mei. În această rețetă, vă voi împărtăși câteva sfaturi pe care le-am găsit pe cont propriu prin practică, pentru a vă ajuta să obțineți cele mai bune rezultate!
Ingrediente
- 200 g ciocolată neagră
- 120 g zahăr alb
- 150 ml Smântână tare
- 5 db ou
- 120 g unt
- 150 g făină
- 1 pachet Praf de copt
- 1 pachet zahăr vanilat
Ultimele broșuri
Procedura
Pregătiți o formă rotundă de tort unsă cu unt și presărată cu făină. Acest lucru va ajuta la evitarea lipirii prăjiturii și o va face ușor de scos.
Preîncălziți cuptorul la 180°C.
Puneți ciocolata neagră tocată, smântâna și untul tăiat mărunt într-o cratiță mare, cu fundul gros, și gătiți la foc mic, amestecând constant, până când ciocolata se topește complet. Aveți grijă să nu o ardeți, deoarece va fi amară!
În timp ce ciocolata se topește, se bat ouăle cu zahărul și zahărul vanilat. Adăugați ouăle pe rând, amestecând bine după fiecare adăugare.
Se ia amestecul de ciocolată de pe foc și se toarnă treptat, într-un jet subțire, în amestecul de ouă, amestecând constant. În acest fel, ouăle nu se vor găti din cauza ciocolatei calde.
Apoi, se cerne făina și praful de copt, apoi se amestecă ușor, dar bine, astfel încât să nu rămână cocoloașe de făină.
Se toarnă amestecul în forma de tort și se coace la 180 °C timp de 35-40 de minute. Verificați gradul de coacere al prăjiturii cu ajutorul unui test cu acul. Dacă nu mai rămâne aluat pe ac când îl scoateți, este gata.
Se lasă prăjitura să se răcească complet înainte de a o scoate din formă. Apoi nu mai rămâne decât să o decorați: puțin zahăr pudră și fructe proaspete pot fi alegerea perfectă.