PUBLICITATE

Sursa :: nobtis from Getty Images

Tort de ciocolată franțuzească

O delicioasă prăjitură franțuzească de ciocolată, cunoscută și sub numele de "Gâteau au Chocolat", pe care o puteți coace cu ușurință acasă.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
8
  • 200 g ciocolată neagră de calitate Adăugat la
  • 200 g Unt Adăugat la
  • 4 bucată ouă Adăugat la
  • 200 g Zahăr din trestie Adăugat la
  • 100 g Făină simplă Adăugat la
  • 1 ro Praf de copt Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

90 min.
1. Pasul

Mai întâi, preîncălziți cuptorul la 180°C. Se topesc ciocolata și untul într-o baie de apă. În acest fel veți obține un amestec uniform și neted, fără cocoloașe nedorite.

2. Pasul

Între timp, într-un castron mare, bateți ouăle cu zahărul. Apoi adăugați făina simplă și praful de copt.

3. Pasul

Adăugați încet amestecul de ciocolată la amestecul de ouă și amestecați bine. Aluatul trebuie să fie neted și fără cocoloașe.

4. Pasul

Se toarnă aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se dă la cuptor pentru 25-30 de minute.

5. Pasul

Se lasă prăjitura să se răcească după ce s-a copt. Acest pas este necesar deoarece dacă tăiați tortul cât este încă cald, acesta se poate desface.

Reels

Nou