PUBLICITATE

Sursa :: Olga Kriger from Canva

Tort de nucă cu mascarpone

Această prăjitură cu nuci și mascarpone este o alegere excelentă pentru toate ocaziile, fie că este vorba de o zi de naștere, o sărbătoare de onomastică sau pur și simplu pentru că ai poftă de ceva dulce.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
12

Pentru Corp:

  • 200 g Nuci măcinate Adăugat la
  • 100 g făină Adăugat la
  • 100 g Unt Adăugat la
  • 3 ks ouă Adăugat la
  • 150 g Zahăr Adăugat la
  • 12 pachete Praf de copt Adăugat la
  • 1 lingură extract de vanilie Adăugat la

Pentru cremă:

  • 500 g mascarpone Adăugat la
  • 200 g zahăr de cofetărie Adăugat la
  • Suc și coajă rasă de lămâie Adăugat la

Pentru decorare:

  • ciocolată albă Adăugat la
  • Nuci pentru garnitură Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

120 min.
1. Pasul

Începeți prin a preîncălzi cuptorul la 180 °C și pregătiți o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt.

2. Pasul

Într-un castron, se amestecă nucile, făina și praful de copt. Aceste ingrediente formează baza crustei.

3. Pasul

Se bat untul, zahărul și ouăle până când devin spumă. Este important să păstrați untul la temperatura camerei pentru a-l putea bate mai bine.

4. Pasul

Adăugați amestecul de nuci și extractul de vanilie la mousse-ul de unt. Se amestecă totul bine.

5. Pasul

Se toarnă aluatul în forma pregătită și se dă la cuptor pentru aproximativ 30-40 min, sau până când prăjitura este bine coaptă. Crusta de nucă tinde să se facă repede, așa că încercați să o înțepați după o jumătate de oră de coacere.

6. Pasul

Se lasă prăjitura să se răcească după ce s-a copt.

7. Pasul

Între timp, se prepară crema. Se amestecă mascarpone cu zahărul pudră, sucul și coaja rasă de lămâie.

8. Pasul

Se taie crusta în 2 sau 3 părți și se întinde crema de mascarpone între ele.

9. Pasul

Întindeți crema rămasă pe partea exterioară a tortului.

10. Pasul

Îl puteți decora după propria imaginație, de exemplu, turnați ciocolată peste el și puneți bucăți de nuci pe el.

Reels

Nou