PUBLICITATE

Sursa :: etorres69 from Getty Images

Tort de panettone de ciocolată de Crăciun

Prăjitură tradițională italiană panettone de Crăciun cu ciocolată. Este nevoie de ceva mai mult timp pentru a fi preparat din cauza creșterii, dar rezultatul merită.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
8
  • 500 g făină Adăugat la
  • 100 g De zahăr cristalin Adăugat la
  • 150 g Unt Adăugat la
  • 200 ml Lapte Adăugat la
  • 50 g drojdie Adăugat la
  • un vârf de cuțit de sare Adăugat la
  • 200 g Ciocolată Adăugat la
  • 2 bucată ouă Adăugat la
  • 100 g Nuci măcinate Adăugat la
  • Un vârf de cuțit de cardamom Adăugat la
  • 12 linguri Scorțișoară Adăugat la
  • Coajă de lămâie Adăugat la
  • Coaja de portocală Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

4 min.
1. Pasul

În primul rând, pregătiți fermentul de aluat acrișor. Adăugați în lapte drojdia, 1 lingură de zahăr și un vârf de cuțit de făină. Se amestecă bine și se lasă la crescut timp de 10 minute.

2. Pasul

Se pune făina într-un castron mare, se adaugă boiaua, restul de zahăr, untul topit, ouăle, coaja rasă de lămâie și de portocală, cardamomul și scorțișoara. Amestecați amestecul și frământați aluatul. Trebuie să știi că, chiar dacă aluatul pare lipicios, nu te panica. După un timp, puneți-l deoparte și lăsați-l să crească timp de o oră sau cam așa ceva, până ajunge.

3. Pasul

Între timp, tăiați ciocolata și nucile în bucăți mici. Adăugați ciocolata și nucile în aluat și frământați din nou.

4. Pasul

Se pune aluatul în forma de panettone și se lasă să crească timp de aproximativ 30 de minute.

5. Pasul

Se coace în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 40 de minute.

Rețete similare

Desert de Revelion Mousse de ciocolată

Un desert delicios și bogat cu ciocolată, perfect pentru a încheia o seară festivă de Revelion. Acest desert nu este prea greu și are un arome profund de ciocolată.

Amestec de coacere într-un borcan pentru brownies: un cadou dulce și de casă

Acest amestec de copt într-un borcan pentru negrese este un cadou din bucătăria mea. Este un favorit personal pe care îmi place să îl fac de fiecare dată. Brownies făcute din acest amestec sunt incredibil de umede, ciocolatii și pur și simplu se topesc în gură.

Babovka cu ciocolata

Aceasta reteta de babovka cu ciocolata este usor de preparat. Este ideala pentru cafeaua de dimineata sau ca desert dupa pranz.

Inimioarele Žerbo

Un desert rapid, care nu necesită coacere, realizat din câteva ingrediente. Nu am folosit deloc îndulcitori, dar dacă vi se pare prea puțin dulce, puteți să reduceți din cantitatea de gem și să adăugați puțină miere de calitate.

Rețetă simplă de biscuiți de Crăciun

Această rețetă simplă de biscuiți de Crăciun este recomandarea mea personală pentru dulcele sezon festiv. De-a lungul anilor, am făcut-o de mai multe ori în bucătăria mea și s-a dovedit a fi o preferată absolută - pentru mine și pentru oricine a avut plăcerea de a o încerca. Ingredientele sunt ușor de găsit, iar manipularea este ușor de stăpânit chiar și pentru începătorii în ale coacerii.

Tort de Crăciun pops

Am încercat această rețetă de prăjituri de Crăciun de câteva ori în perioada premergătoare Crăciunului pentru a le face cadouri frumoase pentru prieteni și familie. Nu numai că arată festiv, dar au și un gust delicios! Este întotdeauna distractiv să le decorezi și poți da frâu liber creativității tale.

Ciocolată Oreo doar 4 ingrediente

Am pregătit această rețetă de bomboane de ciocolată Oreo pentru o petrecere și cu siguranță a fost un succes! Sunt incredibil de ușor de preparat, iar rezultatul este pur și simplu delicios - un răsfăț perfect pentru toți iubitorii de Oreo. Aveți nevoie doar de 4 ingrediente pentru ciocolatele Oreo.

Tort de Revelion cu bază de biscuiți

Un tort delicios și simplu de Revelion pentru a transforma petrecerea de Revelion într-un eveniment special. Această rețetă include o bază moale de biscuiți, umplută cu o cremă spumoasă și o umplutură cu fructe. Un final perfect pentru meniul de Revelion!

Rețete similare

Desert de Revelion Mousse de ciocolată

Un desert delicios și bogat cu ciocolată, perfect pentru a încheia o seară festivă de Revelion. Acest desert nu este prea greu și are un arome profund de ciocolată.

Amestec de coacere într-un borcan pentru brownies: un cadou dulce și de casă

Acest amestec de copt într-un borcan pentru negrese este un cadou din bucătăria mea. Este un favorit personal pe care îmi place să îl fac de fiecare dată. Brownies făcute din acest amestec sunt incredibil de umede, ciocolatii și pur și simplu se topesc în gură.

Babovka cu ciocolata

Aceasta reteta de babovka cu ciocolata este usor de preparat. Este ideala pentru cafeaua de dimineata sau ca desert dupa pranz.

Inimioarele Žerbo

Un desert rapid, care nu necesită coacere, realizat din câteva ingrediente. Nu am folosit deloc îndulcitori, dar dacă vi se pare prea puțin dulce, puteți să reduceți din cantitatea de gem și să adăugați puțină miere de calitate.

Rețetă simplă de biscuiți de Crăciun

Această rețetă simplă de biscuiți de Crăciun este recomandarea mea personală pentru dulcele sezon festiv. De-a lungul anilor, am făcut-o de mai multe ori în bucătăria mea și s-a dovedit a fi o preferată absolută - pentru mine și pentru oricine a avut plăcerea de a o încerca. Ingredientele sunt ușor de găsit, iar manipularea este ușor de stăpânit chiar și pentru începătorii în ale coacerii.

Tort de Crăciun pops

Am încercat această rețetă de prăjituri de Crăciun de câteva ori în perioada premergătoare Crăciunului pentru a le face cadouri frumoase pentru prieteni și familie. Nu numai că arată festiv, dar au și un gust delicios! Este întotdeauna distractiv să le decorezi și poți da frâu liber creativității tale.

Ciocolată Oreo doar 4 ingrediente

Am pregătit această rețetă de bomboane de ciocolată Oreo pentru o petrecere și cu siguranță a fost un succes! Sunt incredibil de ușor de preparat, iar rezultatul este pur și simplu delicios - un răsfăț perfect pentru toți iubitorii de Oreo. Aveți nevoie doar de 4 ingrediente pentru ciocolatele Oreo.

Tort de Revelion cu bază de biscuiți

Un tort delicios și simplu de Revelion pentru a transforma petrecerea de Revelion într-un eveniment special. Această rețetă include o bază moale de biscuiți, umplută cu o cremă spumoasă și o umplutură cu fructe. Un final perfect pentru meniul de Revelion!

Reels

Nou