PUBLICITATE
Tort fără gluten cu căpșuni

Tort fără gluten cu căpșuni

Un tort pentru weekend sau chiar pentru o petrecere? Acesta este un desert minunat, frumos și la vedere. În plus, este destul de sănătos.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
12

Corp de cacao

  • 80 g BB ciocolata budinca sau budinca fara gluten Adăugat la
  • 40 g cacao Adăugat la
  • 60 g Zahăr de trestie Adăugat la
  • 12 pachet praf de copt Adăugat la
  • 70 ml lapte Adăugat la
  • 50 ml ulei Adăugat la

Spuma de căpșuni

  • 400 g Căpșuni Adăugat la
  • 1 bal Zahăr vanilat Adăugat la
  • 1 ro Miere Adăugat la
  • 1 bal Gelatină fin măcinată Adăugat la
  • 250 ml smântână pentru frișcă Adăugat la

Glazura

  • 100 g Căpșuni Adăugat la
  • 15 g cacao Adăugat la
  • 1 ro Miere Adăugat la
  • 1 ro ulei de nucă de cocos Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

40 min.
1. Pasul

Prepararea corpului: Galbenusurile se amesteca cu telul cu ulei si lapte. Adaugam zaharul si restul ingredientelor uscate.

2. Pasul

Batem albușurile până obținem o spumă tare pe care o încorporăm ușor în amestecul de cacao. Turnăm aluatul pregătit într-o formă rotundă (diametru 24cm) acoperită cu hârtie de copt. Coacem la temperatura de 180 de grade timp de 20 de minute.

3. Pasul

Prepararea spumei de căpșuni: Se mixează căpșunile cu zahărul și mierea cu un mixer de imersiune.

4. Pasul

Pregătim gelatina conform instrucțiunilor de pe ambalaj - presărăm conținutul pungii într-un castron și amestecăm cu 4 linguri de apă. Lăsăm sa se umfle timp de aproximativ 10 minute. Apoi încălzim gelatina și o topim până devine netedă. Adăugăm 2 linguri din amestecul de căpșuni, amestecăm și turnăm peste restul căpșunilor. Amestecăm.

5. Pasul

Batem smântână până se întărește. Adăugăm la ea amestecul de căpșuni. Straturile de spumă de căpșuni care rezultă le așezăm pe blatul copt și ușor răcit. Lăsăm la frigider câteva minute.

6. Pasul

Prepararea glazurii: Zdrobim căpșunile cu ajutorul unui mixer de mână (nu am mixat până la capăt, au mai rămas niște bucăți mici). Adăugăm cacao, miere și ulei. Amestecăm și aplicăm pe spuma de căpșuni.

7. Pasul

Puneți tortul pregătit în frigider pentru a se întări, ideal peste noapte. Doar decorați înainte de servire 😊

Rețete similare

Tort fără gluten cu căpșune

Ai căpșune acasă? Pregătește acest tort din ele. Fără gluten, fără lactoză, doar cu ingrediente super.

Cheesecake fără coacere cu căpșuni fit

De obicei, fac cheesecake-uri coapte. Dar am încercat și unul fără coacere cu căpșuni într-o versiune mai sănătoasă.

Tortă de căpșuni cu blat de sfeclă

Și tortul poate fi pregătit mai sănătos, mai nutritiv și totuși gustos. Și acesta este dovada. În plus, arată grozav și nu veți simți diferența de gust față de cea clasică.

Tortă fără gluten cu mac

Îți place macul și pregătești o petrecere? Această tortă este alegerea perfectă.

Plăcintă cu budincă și coacăze

Îmi place să folosesc coacăze în plăcinte, deoarece nu ne plac prea mult de unul singur și nu ajungem să le mâncăm în timpul sezonului. Dacă aveți multe, încercați această plăcintă pe o tablă, completată cu budincă de ciocolată. De asemenea, este interesant să se adauge grâu în aluat
Denisa_Roxana
Denisa_Roxana
Previzualizare rețetă Prăjitură răcoroasă cu căpșuni și cremă de brânză
Videorecetă

Prăjitură răcoroasă cu căpșuni și cremă de brânză

Această prăjitură cu căpșuni este perfectă pentru a vă bucura de dulceața sezonului de vară. Blatul pufos este umplut cu un amestec delicios de căpșuni proaspete și cremă de brânză, iar deasupra este acoperit cu o glazură fină de zahăr pudră.

Tortă de căpșuni răcoritoare

Astăzi v-am pregătit o tortă de căpșuni, care poate fi realizată cu ușurință de către oricine. Recunosc, mi-am revizuit rețeta mea pentru tortul de biscuiți și am înlocuit biscuiții cu un blat fin și pufos. În tort, se află un strat delicios de căpșuni.

Ruladă fără făină

Ruladă cu cremă de arahide și gem de mere. O ruladă excelentă, umedă, plină de ingrediente fabuloase și, pe deasupra, fără gluten.

Rețete similare

Tort fără gluten cu căpșune

Ai căpșune acasă? Pregătește acest tort din ele. Fără gluten, fără lactoză, doar cu ingrediente super.

Cheesecake fără coacere cu căpșuni fit

De obicei, fac cheesecake-uri coapte. Dar am încercat și unul fără coacere cu căpșuni într-o versiune mai sănătoasă.

Tortă de căpșuni cu blat de sfeclă

Și tortul poate fi pregătit mai sănătos, mai nutritiv și totuși gustos. Și acesta este dovada. În plus, arată grozav și nu veți simți diferența de gust față de cea clasică.

Tortă fără gluten cu mac

Îți place macul și pregătești o petrecere? Această tortă este alegerea perfectă.

Plăcintă cu budincă și coacăze

Îmi place să folosesc coacăze în plăcinte, deoarece nu ne plac prea mult de unul singur și nu ajungem să le mâncăm în timpul sezonului. Dacă aveți multe, încercați această plăcintă pe o tablă, completată cu budincă de ciocolată. De asemenea, este interesant să se adauge grâu în aluat
Denisa_Roxana
Denisa_Roxana
Previzualizare rețetă Prăjitură răcoroasă cu căpșuni și cremă de brânză
Videorecetă

Prăjitură răcoroasă cu căpșuni și cremă de brânză

Această prăjitură cu căpșuni este perfectă pentru a vă bucura de dulceața sezonului de vară. Blatul pufos este umplut cu un amestec delicios de căpșuni proaspete și cremă de brânză, iar deasupra este acoperit cu o glazură fină de zahăr pudră.

Tortă de căpșuni răcoritoare

Astăzi v-am pregătit o tortă de căpșuni, care poate fi realizată cu ușurință de către oricine. Recunosc, mi-am revizuit rețeta mea pentru tortul de biscuiți și am înlocuit biscuiții cu un blat fin și pufos. În tort, se află un strat delicios de căpșuni.

Ruladă fără făină

Ruladă cu cremă de arahide și gem de mere. O ruladă excelentă, umedă, plină de ingrediente fabuloase și, pe deasupra, fără gluten.

Reels

Nou