PUBLICITATE

Sursa :: Pixabay: anialaurman

"Alsacian Choucroute" - carne cu varză murată

În calitate de cetățean care a trecut frontiera germano-franceză, am savurat adesea choucroute în Franța. Am început apoi să prepar acasă acest delicios fel de mâncare tradițională din Alsacia pentru familia și prietenii mei, până când am perfecționat rețeta. Amestecul minunat de varză acră , arome picante și carne de porc consistentă este pur și simplu irezistibil.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
6
  • 1 kg Varză murată, scursă Adăugat la
  • 600 g Burtă de porc Adăugat la
  • 500 g Cârnați Frankfurter Adăugat la
  • 500 g Cartofi Adăugat la
  • 2 ceapă Adăugat la
  • 3 căței de usturoi Adăugat la
  • 2 frunze de dafin Adăugat la
  • 4 Cuișoare Adăugat la
  • 1 Linguriță Semințe de chimen Adăugat la
  • 500 ml bulion de pui Adăugat la
  • 250 ml Vin alb (Riesling) Adăugat la
  • 2 Tablespoon ulei de floarea-soarelui Adăugat la
  • sare și piper Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

120 min.
1. Pasul

Pentru a pregăti rețeta de choucrute alsacian, trebuie mai întâi să tăiați burta de porc în felii de aproximativ 2 cm grosime. Se curăță și se toacă mărunt ceapa și cățeii de usturoi. (Sfat: Pentru ca ceapa să fie mai ușor de curățat, lăsați-o în prealabil 15 minute la frigider).

2. Pasul

Se încălzește uleiul într-o oală mare și se prăjește burta de porc până când capătă o culoare aurie frumoasă. Este important ca carnea să fie bine rumenită, deoarece acest lucru dă multă savoare.

3. Pasul

Acum adăugați ceapa și usturoiul și prăjiți-le scurt până când se înmoaie.

4. Pasul

Se adaugă varza scursă, foile de dafin, cuișoarele, semințele de chimen, vinul alb și bulionul de pui. Asezonați cu sare și piper - dar aveți grijă cu sarea, deoarece varza murată este deja sărată!

5. Pasul

Se acoperă și se fierbe la foc mediu timp de aproximativ 1,5 ore. În acest timp, varza va fierbe și va absorbi toate aromele.

6. Pasul

Între timp, curățați cartofii de coajă și puneți-i la fiert într-o oală separată până când se înmoaie.

7. Pasul

După 1,5 ore, adăugați cârnații în oala cu varza și fierbeți încă 15 minute, până se încălzesc.

8. Pasul

Pentru a servi choucroute alsacian, aranjați cartofii și varza pe farfurii și decorați cu cârnați și felii de burtă de porc. Poftă bună!

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou