PUBLICITATE

Sursa :: Freepik

Aluat pentru plăcintă fără gluten

O versiune fără gluten a unui aluat scurt clasic. Este friabil, ușor și perfect pentru baze de plăcintă, cochilii de tarte sau quiche.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
8
  • 220 gms Făină simplă fără gluten Adăugat la
  • 100 gms Unt de unt, cubulete și răcit Adăugat la
  • 1 lingură zahăr semolă Adăugat la
  • 1 ciupitură sare Adăugat la
  • 3 tbls apă rece Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

60 min.
1. Pasul

Într-un bol mare, amestecați împreună făina, zahărul și sarea.

2. Pasul

Adăugați untul tăiat cubulețe în vas și frecați-l în făină folosind vârfurile degetelor până când capătă aspectul de firimituri.

3. Pasul

Adaugă treptat apa, o lingură pe rând, și amestecă până când aluatul se uneste într-o bilă. Ai grijă să nu prelucrezi prea mult aluatul.

4. Pasul

Împachetați aluatul în folie alimentară și lăsați-l la frigider cel puțin 30 de minute înainte de a-l folosi.

5. Pasul

Când ești gata de utilizare, presară ușor făină pe o suprafață de lucru. Întinde aluatul pentru a se potrivi cu tava de plăcintă sau cu forma de tartă.

6. Pasul

Așezați aluatul întins pe farfurie sau în tavă, apăsându-l în colțuri fără a-l întinde. Tăiați surplusul de aluat.

7. Pasul

Lăsați la frigider pentru încă 30 de minute înainte de coacere. Acest lucru va ajuta la prevenirea micșorării aluatului în timpul coacerii.

8. Pasul

Încălziți cuptorul la 200°C/180°C pentru ventilator/marcă de gaz 6. Înțepați baza tartei cu o furculiță. Așezați hârtie de copt pe tarta și umpleți cu boabe de ceramică pentru copt sau pulpe uscate.

9. Pasul

Coaceți la orb timp de 15 minute. Apoi, îndepărtați cu grijă hârtia și boabele și returnați carcasa la cuptor pentru încă 5-10 minute sau până când baza este ușor aurie.

10. Pasul

Permiteți coșului de patiserie să se răcească ușor înainte de a adăuga umplutura, apoi puneți-l la cuptor pentru a coace conform instrucțiunilor rețetei pentru umplutură.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou