PUBLICITATE

Sursa :: Irati Ventoso from Getty Images

Aluatul original pentru pizza italiană

Rețeta pentru aluatul de pizza italian original, datorită căruia pizza ta va avea întotdeauna succes.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4
  • 500 g Făină simplă Adăugat la
  • 300 ml Apă călduță Adăugat la
  • 7 g Drojdie uscată Adăugat la
  • 2 linguri Ulei de măsline Adăugat la
  • 1 ro Săruri Adăugat la
  • 1 ro Zahăr Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

405 min.
1. Pasul

Mai întâi, se adaugă drojdia și zahărul în apa călduță și se lasă să acționeze timp de aproximativ 10 minute, până când se formează o spumă la suprafață. Drojdia trebuie să fie activă, este cheia pentru umflarea aluatului.

2. Pasul

Se cerne făina într-un castron mare, se adaugă sarea și se amestecă. Apoi se face o fântână în centrul făinii și se toarnă boiaua de aluat acrișor și uleiul de măsline.

3. Pasul

Se amestecă totul și se lucrează aluatul. Lucrați-l până când este neted și lipicios.

4. Pasul

Se lasă aluatul să crească la cald timp de aproximativ o oră, până când își dublează volumul.

5. Pasul

După ce aluatul a crescut, se răstoarnă pe o planșetă presărată cu făină, se amestecă ușor și apoi se împarte în numărul dorit de porții. Pentru un aluat ideal de subțire, recomand o porție la opt felii.

6. Pasul

Se rulează aluatul în clătite subțiri, se ung cu baza de roșii și cu toppingurile preferate.

Reels

Nou