PUBLICITATE

Sursa :: Dmytro Skorina for Getty Images

Aperol fierbinte

Fiind un adevărat fan al clasicului Aperol Spritz, am decis să creez o versiune încălzită și confortabilă a acestui cocktail - Hot Aperol. După câteva experimente și mici ajustări, am reușit în cele din urmă să găsesc echilibrul perfect între aroma dulce-amăruie a Aperol și senzația caldă și reconfortantă a băuturilor calde. Acest cocktail, care este perfect pentru serile mai răcoroase, va încânta cu siguranță orice iubitor de Aperol.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
2
  • 120 ml Aperol Adăugat la
  • 200 ml Suc de portocale proaspăt stors Adăugat la
  • 200 ml suc de mere Adăugat la
  • 2 Discuri Portocale proaspete Adăugat la
  • 4 Cuișoare Adăugat la
  • 1 baton de scorțișoară Adăugat la
  • 2 Lingură de masă Miere sau sirop de agave Adăugat la
  • Opțional: coajă de portocală și pudră de scorțișoară pentru decorare Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

15 min.
1. Pasul

Pentru a prepara Aperol fierbinte, turnați mai întâi sucul de portocale și sucul de mere într-o cratiță mică și încălziți, dar nu aduceți la fierbere. Vă recomand să încălziți sucul încet, la foc mediu, pentru a păstra toate aromele.

2. Pasul

Acum adăugați feliile de portocală, cuișoarele și batonul de scorțișoară. Am constatat că adăugarea condimentelor întregi menține aroma intensă și face băutura atractivă din punct de vedere vizual.

3. Pasul

Se adaugă Aperol și mierea sau siropul de agave și se lasă la infuzat încă 5 minute. Asigurați-vă că amestecul nu dă în clocot, deoarece acest lucru va schimba aroma Aperol.

4. Pasul

După 5 minute, turnați băuturile amestecate printr-o strecurătoare în pahare termorezistente pregătite pentru a îndepărta condimentele. Am învățat că utilizarea unei strecurătoare cu ochiuri fine funcționează cel mai bine și ajută la îndepărtarea chiar și a celor mai mici bucăți de condimente.

5. Pasul

Serviți imediat Aperol fierbinte, decorat cu coajă de portocală și un vârf de cuțit de scorțișoară. Adăugarea de garnituri este opțională, dar am constatat că acestea adaugă un plus de aromă și fac băutura să arate și mai atractivă.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou