PUBLICITATE

Sursa :: Pixabay: mrpizzamandc

Aripioare de pui prăjite cu miez crocant

Această rețetă de aripioare de pui cu miez oferă un confort casnic, în timp ce emană un fler gastronomic care poate impresiona orice oaspete. Cheia gustului deosebit este amestecul secret de condimente și tehnica perfectă de fărâmițare.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
5
  • 24 aripi de pui Adăugat la
  • 112 căni Făină de toate tipurile Adăugat la
  • 1 linguriță sare Adăugat la
  • 1 linguriță piper negru măcinat Adăugat la
  • 1 linguriță Ardei Adăugat la
  • 12 linguriță piper cayenne Adăugat la
  • 2 ouă Adăugat la
  • 14 ceașcă lapte Adăugat la
  • 2 căni pesmet Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

50 min.
1. Pasul

Începeți prin a clăti aripioarele de pui și a le usca. Acest lucru va face ca învelișurile să adere mai bine și va rezulta o aripă de pui perfect sfărâmicioasă.

2. Pasul

Într-un castron mare, combinați făina, sarea, piperul negru, paprika și piperul cayenne. Este vital să amestecați bine aceste componente pentru a asigura o distribuție uniformă a condimentelor pe aripioarele de pui.

3. Pasul

Într-un castron separat, bateți împreună ouăle și laptele. Acest amestec va servi ca strat intermediar între făină și acoperirea cu pesmet.

4. Pasul

Încingeți mai întâi fiecare aripă de pui în amestecul de făină. Scuturați excesul de făină înainte de a le scufunda cu grijă în amestecul de ouă. Din experiența mea, am descoperit că folosirea unei mâini pentru făină și a celeilalte pentru ou ajută la o mai mică murdărie.

5. Pasul

Acum tăvăliți aripa în pesmet până când este bine acoperită, presați-o ușor pentru a se lipi mai bine. Pesmetul este acoperirea exterioară, asigurați-vă că îl presați pe aripă pentru a asigura un strat exterior crocant.

6. Pasul

După ce toate aripioarele sunt acoperite, puneți-le în frigider timp de 15-20 de minute pentru a lăsa acoperirea să se întărească. Acest pas este esențial, deoarece ajută ca învelișul să se lipească de pui și previne ca acesta să cadă în timpul gătitului.

7. Pasul

Se încălzește uleiul într-o friteuză sau într-o tigaie mare la 375F (190C). Prăjiți aripioarele timp de aproximativ 10 minute până când devin aurii, nu uitați să nu aglomerați tigaia, deoarece acest lucru scade temperatura uleiului și poate duce la aripioare mai moi.

8. Pasul

După ce aripioarele au atins o nuanță frumoasă de maro auriu și sunt crocante la atingere, scoateți-le din ulei și lăsați-le să se scurgă pe hârtie de bucătărie. Acest lucru va absorbi excesul de ulei și va face aripioarele și mai crocante.

Reels

Nou