PUBLICITATE

Sursa :: FB: 1000 pomysłów na obiad i nie tylko

Bile de cartofi

Chiftelele de cartofi sunt una dintre mâncărurile mele preferate. Sunt perfecte ca o gustare sau ca garnitură pentru carne sau pește.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4
  • 1 kg Cartofi Adăugat la
  • 2 buc ouă Adăugat la
  • 150 g Făină de cartofi Adăugat la
  • sare și piper după gust Adăugat la
  • Ulei de prăjit Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

90 min.
1. Pasul

Se spală bine cartofii, se curăță de coajă și se pun la fiert ușor în apă cu sare. Din experiența mea, vă recomand să radeți cartofii fierți pe o răzătoare cu ochiuri fine pentru a obține un amestec de cartofi omogen.

2. Pasul

Adăugați făina și ouăle la cartofii răciți și amestecați totul bine. Totul trebuie să formeze o masă elastică care nu se lipește de mâini. Dacă amestecul este prea lipicios, puteți adăuga mai multă făină.

3. Pasul

Se formează bile mici din acest amestec (cu diametrul de aproximativ 2 cm). Acest lucru se poate face rapid și ușor, umezindu-vă mâinile cu apă.

4. Pasul

Într-o oală adâncă, se încinge uleiul și se prăjesc chiflele la foc mediu până când devin aurii și crocante. Nu uitați să nu le prăjiți prea mult timp, deoarece pot deveni prea tari.

5. Pasul

După ce bilele sunt prăjite, se scot cu o lingură cu fantă și se scurg pe un prosop de hârtie pentru a elimina excesul de grăsime.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou