PUBLICITATE

Sursa :: 4kodiak from Getty Images

Boulettes de viande hachée (Chifteluțe de carne în stil francez)

Această rețetă franțuzească de "Boulettes de viande hachee" este un adevărat deliciu și o pregătesc adesea pentru familia și prietenii mei. Delicioasele chifteluțe într-un sos simplu, dar gustos, sunt întotdeauna un succes. Este o rețetă rapidă și ușoară, care se potrivește perfect cu o varietate de garnituri - de la salate la paste. Chiftelele prăjite din carne tocată sunt combinate cu un sos de roșii.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4
  • 500 g Carne tocată (amestec) Adăugat la
  • 1 amendă ceapă tocată mărunt Adăugat la
  • 2 Presărat căței de usturoi Adăugat la
  • 2 Tablespoon Pesmet Adăugat la
  • 1 ou Adăugat la
  • sare și piper Adăugat la
  • 2 Tablespoon ulei de măsline Adăugat la
  • 400 g Roșii de fructul pasiunii Adăugat la
  • 2 Linguriță Ierburi provensale Adăugat la
  • 1 Tablespoon Muștar Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

40 min.
1. Pasul

Pentru a prepara rețeta de chifteluțe franțuzești, amestecați carnea tocată, ceapa tocată, usturoiul, pesmetul și oul într-un castron mare. Se condimentează bine amestecul cu sare și piper. Mi se pare că folosirea mâinilor este cea mai eficientă aici - permite ingredientelor să se integreze mai bine și se asigură că aromele sunt distribuite uniform.

2. Pasul

Formați chifteluțe mici din amestec și puneți-le deoparte. Mie îmi place să le fac cam de mărimea unei mingi de golf; totuși, le puteți face mai mici sau mai mari, în funcție de preferințele dumneavoastră.

3. Pasul

Se încălzește uleiul de măsline într-o tigaie mare la foc mediu. Odată încins, adăugați chiftelele și prăjiți-le până se rumenesc pe toate părțile. Aveți grijă să nu înghesuiți prea mult chiftelele - lăsați-le loc în tigaie.

4. Pasul

Adăugați în tigaie roșiile strecurate și ierburile de Provence. Iată un sfat: pentru ca sosul să nu devină prea subțire, eu îl las să fiarbă la foc mic aproximativ 15 minute, până când a ajuns la o grosime plăcută.

5. Pasul

După ce sosul a fiert, se adaugă muștarul și se amestecă bine. Muștarul dă un plus de savoare care completează cu adevărat felul de mâncare.

6. Pasul

Se mai lasă "Boulettes de viande hachee" să fiarbă încă 5 minute și apoi se servește fierbinte cu orice garnitură. Poftă bună!

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou