PUBLICITATE

Sursa :: yipengge from Canva

Brioșe cu cartofi dulci și mov

Rețetă pentru brioșe foarte interesante cu cartofi dulci și mov. Conținutul de antioxidanți al cartofilor mov este de câteva ori mai mare decât cel al cartofilor convenționali.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
12
  • 300 g Cartofi mov Adăugat la
  • 200 g Făină simplă Adăugat la
  • 175 g Zahăr Adăugat la
  • 100 ml Ulei vegetal Adăugat la
  • 3 ks ouă Adăugat la
  • 1 bal Praf de copt Adăugat la
  • un vârf de cuțit de sare Adăugat la
  • Scorțișoară pentru asezonare Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

60 min.
1. Pasul

Se curăță cartoful mov, se taie în cuburi și se fierbe în apă cu sare până se înmoaie, aproximativ 15-20 de minute.

2. Pasul

Se pasează cartofii fierți până se transformă în piure și se lasă să se răcească.

3. Pasul

Se amestecă într-un castron făina, zahărul, praful de copt, un vârf de cuțit de sare și scorțișoara.

4. Pasul

Într-un alt bol, se bat ouăle cu uleiul și se adaugă piureul de cartofi mov răcit.

5. Pasul

Adăugați ingredientele uscate la cele umede și amestecați bine.

6. Pasul

Împărțiți aluatul în coșurile de brioșe și coaceți-le în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de aproximativ 20-25 de minute, până când brioșele sunt frumoase și aurii.

7. Pasul

Lăsați brioșele să se răcească după ce le scoateți din cuptor.

Reels

Nou