PUBLICITATE

Sursa :: Mariha-kitchen from Getty Images

Cea mai bună sfeclă murată

Rețetă pentru cea mai bună sfeclă murată, care este un accesoriu excelent pentru orice fel de mâncare, în special pentru mâncăruri din carne și salate. Este o modalitate gustoasă de a vă înveseli masa și o alternativă sănătoasă la conserve.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4
  • 6 ks Sfeclă roșie Adăugat la
  • 1 litru Ape Adăugat la
  • 4 Linguri Săruri Adăugat la
  • 1 Cupa Oțet de vin alb Adăugat la
  • 1 cap Usturoi, curățat și tăiat felii Adăugat la
  • 2 Linguri Zahăr Adăugat la
  • 4 ks frunze de dafin Adăugat la
  • 4 ks Cuișoare întregi Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

150 min.
1. Pasul

Spălați sfecla și îndepărtați bine pământul și alte impurități.

2. Pasul

Se fierbe sfecla întreagă în apă cu sare timp de aproximativ o oră, până când se înmoaie.

3. Pasul

Scurgeți apa și lăsați sfecla să se răcească, apoi îndepărtați pielițele.

4. Pasul

Se taie sfecla în felii subțiri și se pune în borcane.

5. Pasul

Se toarnă apă într-o oală mare, se adaugă oțetul, zahărul, usturoiul, frunzele de dafin și cuișoarele. Se aduce la fierbere.

6. Pasul

Se toarnă cu grijă saramura finită în borcanele de sfeclă, umplându-le până la margine.

7. Pasul

Se închid borcanele. Se lasă să stea într-un loc răcoros și întunecat timp de 1-2 săptămâni, până când gustul este distinct.

Reels

Nou