Cheesecake de zebre de ziua de naștere
Un cheesecake poate fi linistit în loc de tort. Acesta este, de asemenea, interesant cu stratificarea sa "zebră" în două culori.
Ingrediente
Corp
- 200 g Prune
- 100 g unt
Umplutura
- 500 g brânză de vaci fină
- 200 g cremă de brânză
- 200 g smântână acră
- 2 ou
- 2 lingură făină simplă specială
- 60 g zahăr de cofetărie
Partea luminoasă
- 1⁄2 pachete zahăr vanilat
- esență de vanilie
Partea întunecată
- 50 g Ciocolată caldă
- 50 g Unelte
- 5 g cacao
Glacează
- 100 g ciocolată albă
- 25 g Ciocolată fierbinte
- 40 ml Amestecat are bătaie
Ultimele broșuri
Procedura
Pisăm biscuiții. Adăugăm untul la temperatura camerei și mixăm din nou. Împrăștiem amestecul într-o formă rotundă (24cm) acoperită cu hârtie de copt și apăsăm uniform pe margini și pe partea de jos a formei. Dăm crusta pregătită la cuptor în cuptorul încălzit la 180 de grade aproximativ 8-10 minute.
Brânză dulce, brânză cremă și smântână le mixăm cu mixerul de mână. Atunci când sunt bine mixate, adăugăm ouăle și apoi făina și zahărul. Umplutura o împărțim în două părți egale. Într-o parte adăugăm aromă de vanilie și zahăr, iar în cealaltă adăugăm cacao, ciocolată topită și nutella. Pe crusta pre-coaptă turnăm alternativ partea întunecată și partea deschisă, până când am folosit totul.
Punem pregatitul la cuptor la o temperatura de 155 de grade timp de aproximativ 55 minute. In timpul coacerii, puneti o tava cu apa la baza cuptorului. Dupa coacere, lasam cheesecake-ul sa se raceasca cel putin jumatate de ora in cuptorul deschis.
Glazura o pregătim prin topirea ciocolatei cu smântână într-o oală la foc mediu, amestecând în mod constant. Turnăm glazura peste prăjitura pregătită și o punem în frigider, ideal peste noapte.