PUBLICITATE

Sursa :: juefraphoto from Getty Images

Cheesecake rece cu mascarpone și căpșuni

Cheesecake-ul rece cu mascarpone și căpșuni este desertul perfect pentru vară. Nu necesită coacere, este simplu de preparat, iar căpșunile îi dau o aromă unică de fructe. Datorită folosirii brânzei mascarpone, cheesecake-ul are o aromă delicată și cremoasă.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
8
  • 230 g Biscuiți Adăugat la
  • 100 g Unt Adăugat la
  • 500 g brânză mascarpone Adăugat la
  • 1 sticlă zahăr pudră Adăugat la
  • 1 lămâie Adăugat la
  • 1 linguriță extract de vanilie Adăugat la
  • 2 lingurițe Gelatină Adăugat la
  • 4 linguri apă clocotită Adăugat la
  • 300 g Căpșuni proaspete Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

270 min.
1. Pasul

Se macină biscuiții în bucăți mici (se poate folosi un blender). Se topește untul și se amestecă cu biscuiții măcinați.

2. Pasul

Acest amestec va fi baza pentru cheesecake. Întindeți-l pe fundul formei de tort și frământați bine.

3. Pasul

Se dizolvă gelatina în apă clocotită și se lasă deoparte să se răcească. Între timp, se amestecă mascarpone cu zahărul pudră. Se adaugă coaja de lămâie și extractul de vanilie.

4. Pasul

Adăugați gelatina răcită la amestecul de cremă de brânză, amestecați bine și apoi turnați-o pe baza de biscuiți.

5. Pasul

Se spală căpșunile, se taie în două și se așază deasupra cheesecake-ului.

6. Pasul

Puneți cheesecake-ul la frigider pentru cel puțin 4 ore, dar de preferință peste noapte. Se decorează cu căpșuni suplimentare înainte de servire.

Reels

Nou