PUBLICITATE

Sursa :: LeventKonuk from Getty Images

Chiflă fără ulei

Familia mea adoră chiflele și pâinea cu drojdie, dar, ca dietetician, încerc întotdeauna să găsesc versiuni mai sănătoase ale alimentelor noastre preferate. Am păstrat acest aluat fără ulei și, datorită profesiei mele și experienței personale, știu că îndeplinește toate criteriile pentru o dietă sănătoasă.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
6
  • 500 g Făină netedă Adăugat la
  • 1 Lingura Săruri Adăugat la
  • 30 g Zahăr Adăugat la
  • 1 sac Drojdie uscată Adăugat la
  • 300 ml Lapte călduț Adăugat la
  • 1 ks ou Adăugat la
  • Grăsime pentru ungerea formei Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

60 min.
1. Pasul

Începeți prin a amesteca toate ingredientele uscate într-un castron - făină, sare, zahăr și drojdie. Într-un bol alăturat, bateți ouăle cu laptele călduț și apoi adăugați acest amestec la ingredientele uscate.

2. Pasul

Începeți să frământați aluatul cu ajutorul unui prespapier. Acesta este un pas important care nu trebuie grăbit. Ar trebui să dureze cel puțin 10 minute pentru a frământa aluatul, astfel încât toate ingredientele să se unească corect, iar aluatul să devină neted și elastic.

3. Pasul

Se lasă aluatul în castron, se acoperă cu un prosop de bucătărie și se lasă să crească într-un loc cald cel puțin 30 de minute, până când își dublează volumul. Această parte a preparării era una dintre preferatele bunicii mele, căreia îi plăcea întotdeauna aluatul perfect crescut.

4. Pasul

Între timp, se unge forma. Când aluatul a crescut, transferați-l pe o suprafață de lucru presătă cu făină și dați-i forma dorită de chiflă. Aveți grijă să nu deteriorați prea mult aluatul și să nu crească.

5. Pasul

Se coace timp de 35-40 de minute la 180 de grade, până când se rumenesc. Folosiți întotdeauna nivelul de mijloc al cuptorului atunci când coaceți chifla pentru ca aceasta să se coacă uniform.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou