PUBLICITATE

Sursa :: Pixabay: StockSnap

Clasa de vafe pentru micul dejun clasic ușor pentru o persoană

Fiind o persoană care mănâncă adesea singură, această "Waffle for One" este perfectă pentru a satisface acele pofte spontane fără grija resturilor.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
1
  • 12 ceașcă De făină integrală Adăugat la
  • 12 lingură de zahăr Adăugat la
  • 12 linguriță de praf de copt Adăugat la
  • Un vârf de cuțit de sare Adăugat la
  • 12 ceașcă De lapte Adăugat la
  • 1 lingură De ulei vegetal Adăugat la
  • 12 linguriță De extract de vanilie Adăugat la
  • 1 ou Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

15 min.
1. Pasul

În primul rând, preîncălziți aparatul de gătit vafe. Toate aparatele de făcut vafe pot fi diferite, dar al meu se încălzește perfect în 5 minute.

2. Pasul

În timp ce se încălzește, amestecați toate ingredientele uscate: făina, zahărul, praful de copt și sarea.

3. Pasul

Într-un castron separat, bateți oul și adăugați în el laptele, uleiul și extractul de vanilie. Un mic sfat de la nenumăratele ori când am făcut-o, asigurați-vă că laptele este cald, nici prea cald, nici prea rece, astfel vă asigurați că amestecul se amestecă bine.

4. Pasul

Adăugați treptat ingredientele lichide la cele uscate, amestecând până când totul este încorporat. Nu amestecați niciodată prea mult amarul, deoarece poate duce la obținerea unor vafe tari și gingașe, în loc să fie crocante și pufoase.

5. Pasul

Odată ce placa de vafe este încălzită, stropiți-o sau ungeți-o ușor cu ulei și turnați aluatul chiar în centru. Din nou, trebuie să vă cunoașteți aparatul de făcut vafe pentru acest lucru. Unele au nevoie ca aluatul să fie împrăștiat, altele se pot descurca singure.

6. Pasul

Se lasă să se gătească până când se aprinde indicatorul luminos, aproximativ 3-5 minute, sau până când devine auriu.

7. Pasul

Scoateți cu grijă vafele. Lăsați-o să se răcească timp de un minut sau două, permițându-i să capete acea textură extra crocantă care se potrivește perfect cu topping-urile preferate. Mie personal îmi plac fructele proaspete și o lingură de iaurt grecesc, dar untul și siropul de arțar sunt opțiuni clasice.

Reels

Nou