PUBLICITATE
Cornulețe cu untură - Deliciul tradițional românesc

Cornulețe cu untură - Deliciul tradițional românesc

Cornulețele cu untură sunt un adevărat deliciu tradițional românesc. Aluatul fraged se topește în gură, iar umplutura de nucă și cacao lasă o aromă inconfundabilă. Gustul autentic îți va aminti de copilărie și de dulciurile bunicii.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
20
  • 500 g făină Adăugat la
  • 200 g untură Adăugat la
  • 100 g zahăr de cofetărie Adăugat la
  • 3 ou Adăugat la
  • 100 ml lapte Adăugat la
  • 1 plic praf de copt Adăugat la
  • 1 plic vanilie Adăugat la
  • un praf de sare Adăugat la
  • 200 g nucă măcinată Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

90 min.
1. Pasul

Încălzește cuptorul la 180 de grade Celsius. Amestecă făina, praful de copt, zahărul pudră, vanilia și sarea într-un bol mare. Adaugă untura, ouăle și laptele și amestecă bine până când aluatul devine omogen.

Cornulețe cu untură - Deliciul tradițional românesc - pasul de preparare 1

Sursa :: Youtube

2. Pasul

Într-un alt bol, amestecă nucile măcinate și cacaoa. Taie aluatul în formă de triunghiuri mai mici, umple-le cu amestecul de nuci și cacao și rulează-le în formă de cornuleț.

Cornulețe cu untură - Deliciul tradițional românesc - pasul de preparare 1

Sursa :: Youtube

3. Pasul

Pune cornulețele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și coace-le în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 20 de minute, până când devin aurii.

Cornulețe cu untură - Deliciul tradițional românesc - pasul de preparare 1

Sursa :: Youtube

4. Pasul

Presară zahăr pudră deasupra și savurează!

Cornulețe cu untură - Deliciul tradițional românesc - pasul de preparare 1

Sursa :: Youtube

Reels

Nou